dijous, 29 de novembre del 2007

UN ANY I 20.200 QUILÒMETRES DESPRÉS ...


Aquesta setmana ha fet un any des que el President Montilla va ser investit com a tal i celebrem el 1er aniversari de la constitució de l’actual govern d’Entesa a la Generalitat de Catalunya. Toca, per tant, fer un primer balanç de la seva gestió, marcada per la prioritat de les polítiques socials. I, en el cas d’aquest govern, la política per les persones no és només un eslògan. La prova és que el 54 % del pressupost per al 2008 es dedica a les polítiques de caire social.

A nivell personal, també aquest mes de novembre, fa un any que sóc Diputada al Parlament de Catalunya. Un any que m’ha servit per apendre molt i per a començar a moure’m amb confiança i seguretat en aquest nou terreny per a mi. Un any en que he conegut nous companys. La fotografia anterior és el Grup Parlamentari SOC-CpC a principis de legislatura. Al llarg d'aquests mesos alguns han marxat i altres han arribat des de diferents punts del país. No és fácil compaginar l’activitat parlamentària amb la política municipal, i menys si tenim en compte la distància entre Ulldecona i Barcelona. A tall d’anècdota, he fet uns 20.200 quilòmetres només anant i venint i això suposa unes 200 hores aproximadament (sense comptar les retencions a l’entrada de Barcelona).

Ja més seriosament, en el terreny de l’acció política, hem aprovat 13 lleis, algunes d’elles molt importants com la Llei de Serveis Socials, la Llei del Memorial Democràtic o la Llei de l’Institut Català de la Salut. Recentment, a més, s’ha presentat ja l’esborrany de la futura Llei d’Eduació. S’ha signat també en aquest primer any de govern el Pacte Nacional per l’Habitatge, ajuts directes per a 140.000 famílies i la intermediació en 53 borses de lloguer social i 46 borses joves. Són aquests només uns quantS exemples de la nostrA activitat parlamentària i de la tasca que ha dut a terme el Govern. I, tot això, amb seriositat, rigor, consens, i sense crits.