dimecres, 2 de juliol del 2008

NOTICIES DESTACADES

A nivell territorial, està sent aquesta una setmana amb notícies destacades de caire positiu (també en destaquen algunes de caire negatiu, com els nous incidents de les nuclears). Són notícies d'aquelles que no omplem pàgines i pàgines de diaris però que afecten al dia a dia de milers de ciutadans i ciutadanes del territori de manera clarament faborable. Per una banda, s’ha posat en marxa un nou servei d’autobús entre Tortosa i Alcanar, que millorarà les comunicacions entre els municipis de la costa i l’interior a les Terres de l’Ebre. El nou servei suposarà un cost de 128.507 euros fins a final d’any, que serà assumit pel Departament de Politica Territorial i Obres Públiques. L’actuació, que forma part de les propostes incloses dins del Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, no serà la última en l’àmbit de la mobilitat que es durà a terme a les nostres comarques.

D’altra banda, tal com va anunciar en una recent visita al territori el Conseller Joaquim Nadal, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DTOP) ha obert ja al trànsit un tram d'11 quilòmetres del condicionament de la carretera entre Horta de Sant Joan i Xerta. En concret el tram entre Prat de Compte i Xerta, que correspon al 50% de l'obra. El govern, per tant, compleix els seus compromisos. Els treballs s'intensificaran ara al tram següent i acabaran l'estiu del 2009. Aquesta actuació permet millorar les condicions per a la conducció i la seguretat viària, amb l'eixamplament i l'eliminació de revolts. Les obres abasten un recorregut de 22,7 quilòmetres en total i comportaran una inversió de 30,1 milions d'euros.

Per cert, que en la mateixa visita del conseller Nadal que us comentava línies amunt, va anunciar també que, “sense festivals inauguradors”, es posaria en marxa properament el nou port esportiu de Sant Carles de la Ràpita, que està en fase d’execució i que compta amb una inversió de tres milions i mig d’euros.