dimecres, 5 de novembre del 2008

TEMPS D'IL.LUSIÓ I ESPERANÇA


Avui ha estat un dia històric. Potser estem tant aconstumats a sentir aquesta paraula que ha perdut el significat real. Avui, però, la podem utilitzar amb tota tranquil.litat, perquè és històric el què ha passat. La victòria de Barack Obama aquesta matinada als EEUU significa un canvi importantíssim no només per al seu país sinó també per a tot el món. Significa obrir la porta a l'esperança en un món molt complicat i massa vegades injust. Les expectatives que s'obren en aquesta nova etapa generen alhora il.lusió. Ha estat també una demostració de com la participació dels ciutadans, un a un, amb els seus vots, pot canviar al 100% el rumb d'un país. Per fi podrem oblidar les polítiques ultraconservadores portades a terme per Bush els darrers vuit anys i empendre un nou camí marcat pel respecte i el diàleg, per avançar cap a un món millor.

Per recordar la llarga nit passada, quasi bé minut a minut, us passo tres enllaços. Us recomano la lectura íntegra del discurs del President electe dels EEUU, Barack Obama. El primer, una de les pàgines més visitades durant la campanya, la de la candidatura Obama-Biden, el segon, l'ampli repàs que fa el diari El País, i, finalment, la pàgina d'Antoni Gutiérrez-Rubí per entendre tot el què ha passat avui i els darrers mesos als EEUU.

3 comentaris:

Antoni ha dit...

Gràcies per la referència tan amable!
:-)
Avui surt un article a PÚBLICO que crec que us pot interessar!
http://www.gutierrez-rubi.es/?p=887

Anònim ha dit...

Obama,ha entrat per la porta gran de l' història, es el mirall de la diversitat i la unió, els que ho vam seguir, ens va invadir l'emoció,té un repte molt difícil,un camí que Bush i la seva colla l`han deixa`t malmés, però crec que podrá marcar-lo de nou i avançar.

Núria Ventura Brusca ha dit...

i tant que pot interessar l'article de l'ABC, Antoni! No l'he pogut llegir fins ara. Molt bo.