dimarts, 2 de desembre del 2008

FEINA I MÉS FEINA

Uff, porto uns dies enfeinada a tope, sense quasi temps per escriure. Part de culpa, a més, és del Facebook. Fa dos mesos que hi sóc i m'he sorprés de la quantitat de gent que he trobat. D'algunes i d'alguns feia anys que no en sabia res! Ara hem recuperat el contacte. Bé, a banda d'això, però, aquesta entrada era per explicar-vos quins són els temes que han ocupat el meu temps les darreres hores, tots importants.

A banda d'unes quantes reunions per acabar de quadrar els pressupostos del 2009 durant els darrers dies, la última aquesta mateixa nit, m'agradaria destacar dos comissions que hem tingut avui mateix a l'Ajuntament, una per atorgar ajudes per la compra de vivendres per part de joves i l'altra per resoldre les subvencions de foment econòmic i industrial. La primera ens ha permés donar ajudes de 12.000 euros a tres joves menors de 35 anys veïns d'Ulldecona, que aniran cobrant de 3.000 en 3.000 durant quatre anys. Les vivendres estan dins el nucli antic i al seu entorn i es tracta d'immobles de més de 30 anys. Aquesta línia de subvencions municipal naixia el 2006 amb un doble objectiu. Per una banda, ajudar als joves a trobar una primera vivenda i, de l'altra, potenciar el nucli antic. Tres anys desprès, deu joves (dos parelles i cinc a títol individual) han pogut rebre aquestes ajudes.

L'altra comissió que us déia resol les subvencions d'ajuda a les empreses i indústries que s'instal.len a Ulldecona, sense perjudici d'altres subvencions que els puguin arribar d'altres administracions. La subvenció municipal és d'un 50% de l'Impost de Construccions i Obres. Enguany només s'hi ha presentat una empresa, instal.lada recentment al polígon industrial Valldepins. No és aquest el motiu pel qual diverses empreses han decidit instal.lar-se al nostre poble els darrers anys, però tot ajuda, i el cert és que avui tenim una economia molt diversificada i un polígon industrial que a principis dels 90, quan es va iniciar, ningú podia ni sommiar.

A banda d'això, aquest matí hem estat rellegint les notes del Fons d'Inversió Municipal del govern espanyol i prioritzant projectes. Total, feina i més feina. Es tracta d'un pla excepcional d'ajuda als municipis que, tot i no resoldre els problemes del finançament, sí que suposarà una injecció de diners per obra pública que canviarà la cara de molts pobles i ciutats també del nostre entorn més proper, donant feina, al mateix temps, a moltes persones que s'han quedat a l'atur. La companya Diputada Montserrat Capdevila, de Sabadell, sobre el seu municipi, ha penjat al blog una vinyeta al respecte. M'ha fet riure, perquè és també el que hem fet avui a Ulldecona i, suposo, que han fet també centenars d'Alcaldes i Alcaldesses de tot el país. Us deixo amb aquesta nota d'humor.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, la FMC s'ho ha treballat molt. Però estos dies ens tocarà correr a tots! Fv