dimecres, 1 d’abril del 2009

DECLARACIÓ EN SUPORT DE BOLONYA


Aquesta tarda hem aprovat al Parlament de Catalunya una declaració de defensa de l'espai europeu d'educació superior, conegut com a "procés de Bolonya". La declaració dóna suport als rectors i la resta de la comunitat universitària en la voluntat de mantenir la normalitat acadèmica i aposta pel diàleg i la concertació com les úniques vies per canalitzar les legítimes aspiracions de tots els membres de la universitat.

En la declaració el Parlament manifesta que:

a) L'espai europeu d'educació superior és una oportunitat per a construir un sistema universitari propi de més qualitat i al servei de la societat a què es deuen totes les institucions d'educació superior. El seu desplegament ha de reforçar la vocació de la universitat com a servei públic i la seva funció social, i també la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació superior.

b) El diàleg i la concertació permanent són les úniques vies que permeten canalitzar les legítimes aspiracions de tots els membres de la comunitat universitària i de la resta de la societat.

c) Dóna suport als rectors i a la resta de la comunitat universitària en llur voluntat de mantenir la normalitat acadèmica que ha de regir la vida universitària.

d) Cal continuar i aprofundir l'explicació del desplegament de l'espai europeu d'educació superior a tota la comunitat universitària i a la societat en general per a aconseguir els majors consensos.

e) Cal preservar l'espai públic i garantir l'expressió lliure de les idees de tots els membres de la comunitat, drets imprescindibles de tota societat democràtica.

f) Cal un sistema de beques universitàries que garanteixi l'equitat en l'accés dels ciutadans a l'educació superior.

g) L'assignació de recursos suficients és imprescindible per a garantir el bon desplegament de l'espai europeu d'educació superior.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

a Alcanar aquestes festes es gastaran els diners en portar un bon grup (la oreja de van gogh) i a ulldecona, en que ens els gastem?? en enxufar gent a l'ajuntament?
Ja n'hi ha prou. Per unes festes dignes!

Anònim ha dit...

per unes festes dignes que ? jajajajaja
on està la teva proposta de grup?

Anònim ha dit...

Jo crec que s'auría de portar un bon grup, perquè així un grup allò molt bo i molt conegut mai s'ha portat, i fa uns anys encara se portava algú, però ja era algo, i desde fa un parell d'anys, que es porten orquestes, que estan bé però que vols que et digue.. per a final de festes es mereix algo millor penso jo.

I espero que este any que son quinquennals es porte seriosament un grup bo, que es faiguen enquestes o alguna cosa per poder escollir, però Alcanar que té els mateixos habitants que Ulldecona ja aigue contractat LA OREJA DE VAN GOGH, i natros de moment no tenim res... Pos u veig molt fotudet.
I si es deixa per a últim moment al final no es durà res.
Espero que l'ajuntament es fique en serio.
I les propostes que li dieu al primer anonim, crec que ell vos les dirà, igual que tots los joves que volem que es porte un grup bo, però si després no és fa el proposat, pos no val la pena.

jove ha dit...

Hem parèix increible. És extrany que tot just ha escrit el segon anònim s'hagi actualitzat el blog... Joves d'ulldecona, dieu la vostra. Feu corre la veu als vostres amics i doneu la vostra opinió. Núria, explica com està la cosa.
Propostes. No estaria mal portar grups de l'estil de despistaos, pereza, efecto mariposa... o grups catalans com els pets o lax. Cada any anem a menys.