dijous, 4 de juny del 2009

BONA MÚSICA I ASTRONOMIA

Com faig de tant en tant, m'atreveixo avui a recomanar-vos dos dels actes que aquest cap de setmana tindran lloc a Ulldecona, dins les Jornades de Cultura, que amb tant d'esforç i treball organitzen conjuntament nombrosses entitats culturals, cíviques i esportives del municipi i l'Institut Municipal de Cultura.


El primer dels actes és una xerrada que tindrà lloc dissabte a les set a la Sala de Session de l'Ajuntament. La xerrada és sobre "l'Univers invisible" i anirà a càrrec d'un ulldeconenc, Josep Maria Paredes Poy, del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Qui ho organitza és el Centre d'Estudis d'Ulldecona i, com diuen en la informació de la xerrada "vivim envoltats permanentment de radiació que els nostre ulls no poden veure. Fins l'any 1932, el coneixement de l'Univers sempre s'havia basat en observacions òptiques. El desenvolupament científic i tecnològic al llarg del s. XX ha permès poder accedir a observar l'Univers en tot l'espectre electromagnètic, podent extendre la finestra observacional a ones ràdio, infraroges, raigs X i raigs gamma. Això ha permès fer grans descobertes sobre l'Univers en que vivim, com els quàsars, les erupcions de raigs gamma (GRBs), o la radiació de fons de microones."


El segon dels actes és l'inici de les Jornades Musicals de l'Ermita, que enguany arriben a la cinquena edició. En un espai incomparable, durant sis caps de setmana seguits, hi haurà concerts de música diversa, amb arrels mediterrànies, de molta qualitat. Es tracta d'una proposta genuïna dins l'univers musical del territori, consolidada més que mai i resistent als canvis socials i econòmics com els que ens afecten en aquests dies. El primer dia el concert anirà a càrrec de Pybus Groove Quartet. Tota la informació de les Jornades i dels grups, la trobareu a www.ulldecona.cat.