diumenge, 23 d’agost del 2009

FALTEN 13 DIES PER A QUINQUENNALS


Feia molts dies que volia escriure sobre el Pregoner de les festes Quinquennals d'Ulldecona 2009, de Xavi Martí Martí. Un exemple contundent d'on pot arribar una persona amb ganes, il.lusió, treball i constància. Un exemple per als jóvens d'arreu. Per a mi personalment és un honor que hagi acceptat la invitació per ser el Pregoner de les Quinquennals. Xavi té 28 anys i va nàixer a Ulldecona on va cursar estudis al CEIP “Ramón y Cajal” i a l'IES “Manuel Sales i Ferré”. Posteriorment, l'any 2002, es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, obtenint el Premi Extraordinari de Llicenciatura i el Primer Premi Nacional de Fi de Carrera d’Educació Universitària al millor expedient acadèmic en aquesta titulació.

L’any següent va cursar un postgrau en Relacions Internacionals al Centre d’Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona, on entre 2003 i finals de 2005 va estar preparant les oposicions d’accés a la Carrera Diplomàtica. Van ser uns anys en que l'estudi va centrar la seva vida, però els resultats van ser fructífers. El mes de desembre de 2005 va aprovar les oposicions i entre els mesos de gener i juliol de 2006 va seguir un curs selectiu a l’Escola Diplomàtica del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació. El dia 5 de juliol de 2006 va ingressar formalment a la Carrera Diplomàtica amb el número 1 de la LX promoció.

Des de llavors ha estat treballant a la Direcció General d’Afers i Assistència Consulars del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació, amb seu a Madrid. Va formar part també de la Unitat d’Emergència Consular, que és la que s’encarrega d’assistir als ciutadans espanyols amb problemes que es troben a l’estranger (accidents, segrestos, atemptats terroristes, etc.) i des de finals del 2007 treballa a la Subdirecció General d’Estrangeria, on actualment exerceix el càrrec de Subdirector General adjunt. Paral.lelament desevolupa també tasques docents i en aquests moments està a punt de publicar amb l’Ambaixador Jesús Núñez Hernández la tercera edició del llibre “La función consular en el Derecho Español”. Recentment, a més, ha estat condecorat amb la Creu d’Oficial de l’Orde del Mèrit Civil.

Tot això només amb 28 anys. Un exemple, com dèia al principi, i un orgull per a Ulldecona.