dilluns, 26 d’octubre del 2009

SUPORT ALS TREBALLADORS/ES DE LEAR


Aquest matí hem tingut Comissió Executiva del PSC, a Barcelona. Un dels temes tractats ha estat l'expedient de regulació d'ocupació presentat per la mutinacional Lear i que pot deixar sense feina 515 persones de la planta de Roquetes. Un drama personal i també un drama territorial que només superarem amb esforç, amb tenacitat, i sumant forces tots plegats. Els socialistes de l'Ebre ja ens vam reunir divendres amb el Comité d'Empresa per tal de mostrar-los el nostre recolzament i posar-nos a la seva disposició per allò que consideren. Avui, a nivell nacional, hem reiterat el nostre suport als treballadors de Lear i hem mostrat la nostra preocupació davant l'acumulació d'ERO's a les Terres de l'Ebre. És per aquest motiu que a la reunió d’aquest matí la Comissió Executiva del PSC hem acordat traslladar al Govern de Catalunya que prengui mesures específiques de reindustrialització de les nostres comarques i que s’adreci al Govern d’Espanya per incorporar les Terres de l’Ebre a les Zones d’Urgent Industrialització, un programa del Ministeri d’Indústria.

1 comentaris:

ximo ha dit...

Vols dir que més que un ERO, el de Lear no es un expedient de tancament?, desgraciadament. L'ERO ja es va presentar i aprovar fa mesos.

Ja sé que els formalismes son els formalismes, però "la Comissió Executiva del PSC hem acordat traslladar al Govern"....que no esta el President de la Generalitat en aquesta executiva? Això sense parlar de Castells, Nadal, Tura, Maragall i Geli.

Espero i sobre tot desitjo que donen fruit totes les iniciatives encaminades a la definitiva industrialització d'aquestes terres a les que tan ens invoquen i tant ens obliden. I si tens ocasió, alguna vegada li recordes al conseller Castells les paraules que va dir en una conferencia a la Cambra de Comerç de Tortosa: "Catalunya sense les Terres de L'Ebre no seria Catalunya, però les TT EE sense la resta, continuaria sent Catalunya". No sé si ho va dir per quedar be o perquè realment ho creia i creu així; en qualsevol cas per si aquesta sentencia li esta trontollant, que recordi l'enquesta que no fa molt dies va sortir sobre la salud del català, allí on es parla, on esta viu i on es cultiva de veritat que potser li farà refermar-se en allò que va dir.