dimecres, 4 de novembre del 2009

CARA I CREU: BONES I MALES NOTÍCIES

De Madrid ens arriben també bones notícies a nivell general de Terres de l'Ebre. Les quatre comarques rebrem més de 12 milions d'euros addicionals dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2010 gràcies als acords assolits en el tràmit d’esmenes pel PSC, ERC i ICV. La gran part d'aquesta inversió va destinada a la industrialització, diversificació i revitalització de l'economia, amb esment especial al sector del moble.

Amb la inversió prevista de 8 milions d’euros del Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal, del que us parlava fa pocs dies, i aquesta incorporació dels 12 milions de les esmenes als pressupostos estatals, arribarem als 20 milions d'euros d'inversió per activar la inversió industrial a les Terres de l’Ebre. Ara cal treballar conjuntament les diverses administracions, les forces polítiques, els sindicats, els empresaris, el teixit econòmic i social, en definitiva, per tal d'afinar bé amb els objectius i saber aprofitar la inversió per a sortir d'aquesta greu crisi per la que estem passant. Cal que tothom es pose les piles, com diriem col.loquialment.

Afegeixo també en l'apartat de notícies positives la signatura entre l'Institut Català de Finances i 25 entitats financeres d'un conveni de finançament per a pimes i autònoms. Amb un pressupost de 300 milions d'euros, la principal novetat d'enguany és la millora de les condicions, tot adaptant-les a les necessitats de les pimes i autònoms derivades de l'actual context econòmic.

I, lamentablement, en l'apartat de notícies negatives, un altre expedient de regulació d'ocupació, en aquest cas de l'empresa Tresfor d'Ulldecona (sector moble), i que afecta 15 treballadors i treballadores de l'empresa Tresfor, a qui des d'aquí vull mostrar el meu suport i recolzament.