dimarts, 18 de maig del 2010

CONTINUEM AVANÇANT CAP A LA IGUALTAT


Aquesta setmana he tingut el privilegi d'assistir a un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona sota el títol "Lideratge de dones en càrrecs de responsabilitat pública". El cartell era de luxe: Michelle Bachelet, expresidenta de Xile; Carme Chacón, Ministra de Defensa; Mar Serna, Consellera de Treball; i José Montilla, President de la Generalitat.


L'acte va ser molt emotiu i interessant. Poder escoltar les experiències de dones que han arribat a tenir o tenen responsabilitats tant importants sempre és un plaer. De l'experiència, pròpia o aliena, sempre se n'aprén. Elles són referents per a noves generacions i ajuden a visibilitzar les dones en l'àmbit públic, un repte que encara no hem assolit en el camí cap a la igualtat real. Deixo una dada per a que veieu el camí que encara ens queda per recòrrer en un àmbit de responsabilitat pública molt concret, el de la política municipal. En tot Catalunya tenim només un 31% de regidores als Ajuntaments i, encara menys, un 13%, d'alcaldesses.

1 comentaris:

Montse Arnan Muñoz ha dit...

Tot pot anar alleujerant-se amb presidents com Zapatero i Montilla, que cada vegada més sembla que aposten i reconeixen el talent femení, però que encara en la majoria d'ambits hem de demostrar el doble que els homes. Però veurem com mica en mica els prejudicis es van menguant. La lluita és nostra, ara més que mai.