dimarts, 27 de juliol del 2010

DIA HISTÒRIC A LES TERRES DE L'EBRE


Lamentablement el de la Llei de Vegueries ha estat un debat tens al Parlament. Avui és un gran dia per a les Terres de l'Ebre i, per tant, per a Catalunya. Alguns partits però, primant interessos partidistes, han posat tots els pals possibles a les rodes per parar la tramitació d'aquesta nova llei d'organització territorial. I, finalment, s'han atrevit a votar en contra del nostre reconeixement. De nou, CiU i PP, s'han unit per frenar les legítimes aspiracions de les Terres de l'Ebre.

La Llei de Vegueries, que hem aprovat al Parlament no fa ni una hora, permetrà el reconeixement institucional del nostre territori després de molts anys d'espera. La Llei de Vegueries és una garantia d’equilibri territorial, una llei que simplifica la maquinària institucional, donant més proximitat al ciutadà i una igualtat d’accés als serveis públics. És una llei valenta impulsada pel govern del President Montilla.

Perseguim dos objectius bàsics: apropar els serveis públics als ciutadans i millorar la cooperació local. Es tracta d’una llei que simplifica l’estructura administrativa i l’apropa als ciutadans. Això vol dir, al mateix temps, proximitat en la presa de decisions. És una llei que fa més racional l’organització territorial de la Generalitat, perquè cada territori té unes peculiaritats que han de ser tractades específicament i el nostre n’és un exemple. Avui és un gran dia i els socialistes ens felicitem d'aquest pas en ferm cap a la vegueria. Representants del partit al territori ens han acompanyat avui durant el debat de la Llei al Parlament (fotografia).

Ara toca la Vegueria. Aquest camí no té marxa enrera. Hem iniciat un viatge sense retorn. La Generalitat ha de negociar ara amb Madrid per donar el pas definitiu que ens permetran assolir el nostre repte col.lectiu a nivell territorial.

27 de juliol. Dia històric per a l'Ebre.