dijous, 21 d’octubre del 2010

CONTRACTE PEL FUTUR


Coincidireu amb mi que un dels problemes més seriosos que tenim com a societat, amb crisi o sense crisi, és el fracàs escolar i l’alt índex d’atur juvenil. Per això, dins el programa del PSC incloem diverses propostes per tal de fer-hi front des de diversos àmbits. Una de les accions que volem implantar és la que hem anomenat “Contracte pel futur”.

Per una banda, oferirem als joves menors de 25 anys que no estudien ni treballen i no han assolit una formació suficient, l’oportunitat de formar-se durant 9 mesos mitjançant una beca-formació i un crèdit salari. De l’altra, oferirem als joves menors de 30 anys que no estan ocupats i que vulguen millorar la seva formació, un crèdit salari que els permeti completar-la i garantir una renda mínima durant el període de formació. A Catalunya hi ha quasi 50.000 joves aturats amb formació baixa o molt baixa i per tant, aquest és un problema on s’ha d’actuar amb propostes innovadores, valentes, i amb idees també adaptades al nostre país però que ja s'han experimentat a d'altres països europeus.

Evidentment hi ha un seguit de requisits a complir i unes condicions per al retorn dels crèdits en el moment en que els joves trobin feina que podeu consultar en el document adjunt. El contracte pel futur no és una proposta de subvencionar la gent perquè no faci res, sinó assumir que tenim un problema a la nostra societat. No ens podem permetre perdre tota aquesta generació, ni pel cost d’aquestes persones, ni pel futur del país. El contracte pel futur té com a objectiu final que cap joves estigue sense estudiar o treballar i ajudar-los a formar-se més i millor per tenir més i millors oportunitats.