dimarts, 16 de novembre del 2010

ESPECIALITZACIÓ UNIVERSITÀRIA


Al costat d'un dels principals equipaments construïts amb el PSC al capdavant del govern de la Generalitat, el nou campus universitari de les Terres de l'Ebre, la candidata socialista, Núria Ventura ha proposat avui quatre camps d'especialització universitària: la investigació en el canvi climàtic; l'especialització en el camp de l'agroindústria i l'aqüicultura; les energies renovables, i el tractament de sòls contaminats.

“Volem una universitat cada cop més competitiva i de més qualitat, I no només ho aconseguirem amb l'oferta de més estudis a l'Ebre, sinó que necessitem una clara especialització dels estudis que aquí s'hi cursen, siguin màsters, postgraus o doctorats”, ha destacat.

Concretament, Ventura ha explicat pel que fa a la investigació del canvi climàtic, la proposta d'estudis planificats amb un altre equipament de primer ordre al nostre territori com és l'Observatori de l'Ebre. També ha proposat l'especialització en el camp de l'agroindústria i'aqüicultura, ha recordat el fet que l'IRTA és la punta de llança i que disposa ja de més de 700 treballadors distribuïts en deu centres de suport, dels quals la meitat són investigadors, “una referència internacional en recerca agroalimentària”. Quant a les energies renovables, Ventura ha fet referència a l'aposta per aprofitar el camp de creixement que s'obre amb el compliment de les directius europees per al 2020 del 20% menysd'emissió, 20% menys de consum i 20% més de renovables. “Hem de recordar que aquest serà un dels camps on més ocupació es crearà els propers anys”, ha puntualitzat la dirigent socialista.

Finalment, des del PSC s'ha fet especial èmfasi en “convertir un problema en una oportunitat”, I han proposat la creació d'estudis d'especialització en tractaments de sòls contaminats, amb capital públic i privat, en col·laboració entre l'administració i les empreses. “Evidentment aprofitant la infraestructura ja creada per a la neteja de l'embassament de Flix”, ha detallat, i ha afegit: “Volem convertir-nos en referència a nivell europeu en aquest camp”.

La candidata socialista ha tornat a insistir en la feina feta en el camp universitari i educatiu per part del govern Montilla, i ha recordat que “no farem ni un pas enrere en els avenços aconseguits els darrers sets anys. Continuarem treballant perquè els socialistes som els principals garants de l'educació pública, una educació de qualitat i per a tothom, com a valors fonamentals d'una societat moderna”. En aquest sentit, ha recordat la retallada de plantills de mestres i professors que proposen CiU I el PP, davant de la qual els socialistes diuen que volen més i millor educació amb tots els mitjans i recursos necessaris.