divendres, 26 de novembre del 2010

GARANTIA DE PROGRES


Aquest diumenge els catalans i catalanes estem cridats a les urnes per elegir el nostre govern. És, per tant, un bon moment per fer un exercici de memòria i passar balanç de la feina feta. La darrera legislatura ens ha servit per construir un territori modern, un territori preparat per al present i futur, un territori competitiu. Ara hem d’aconseguir despegar definitivament i deixar enrere l’oblit al que vam estar sotmesos durant més de vint anys de governs de dretes a la Generalitat (CiU + PP).


Més de 700 milions d’euros d’inversió a les Terres de l'Ebre demostren com es pot iniciar la transformació d’un territori menut com el nostre. Més escoles, més instituts, més llars d’infants, més equipaments esportius i culturals, més consultoris mèdics, més CAP’s, millors hospitals, polítiques de dinamització econòmica, més atenció a les persones depenents, més carreteres, millors xarxes de comunicacions, més respecte al patrimoni, al medi ambient, l’aposta per la universitat.
Aquesta ingent obra de govern, per als socialistes és un estímul per continuar treballant, per continuar interpretant una societat que es transforma dia a dia, per continuar lluitant i aconseguir noves fites, nous objectius, perquè queden qüestions pendents. Volem continuar impulsant polítiques que garanteixin l'equilibri territorial i l'apropament dels serveis als ciutadans i ciutadanes.

Les nostres propostes de futur van encaminades a la sortida de la crisi, a la recuperació econòmica, a la creació d'ocupació i al treball per garantir l'estat del benestar. Les nostres propostes de futur naixen avalades per la feina feta fins avui. Els socialistes volem el vot de l’esperança, el vot del futur, el vot per sortir de la crisi per l'esquerra, amb un concepte de prosperitat.

Tot això serà possible si ens mobilitzem, si anem a votar, perquè quedar-nos a casa és votar la dreta, la dreta de CiU, del PP, la mateixa de sempre. La dreta que aposta per un trencament de la convivència, per una retallada de drets, per la privatització dels serveis públics, per uniformitzar de nou el país.

El poder econòmic està en mans de la dreta, el poder judicial està en mans de la dreta, el poder mediàtic està en mans de la dreta i ara volen el poder polític, l'únic que decideix el poble. El proper dia 28 de novembre, el vot del més ric dels rics val el mateix que el d'una jove, que el d'un jubilat, que el d'un aturat, que el d'una estudiant. El vot del més ric dels rics val el mateix que el del més pobre dels pobres. Esta és la grandesa de la democràcia i si tots i totes anem a votar farem possible una remuntada històrica.

Abans que res, cal anar a votar. Per respecte a les institucions democràtiques que tant ens van costar d’ aconseguir. Per respecte a aquells i aquelles que van morir en la lluita per la democràcia, per fer sentir la nostra veu. De les diverses opcions, els socialistes som la garantia de progrès. Comptem amb tu per continuar avançant i fer avançar els nostres pobles i el nostre país.