dimarts, 1 de febrer del 2011

PREMI MEDI AMBIENT PER A ULLDECONA

La Diputació de Tarragona ha premiat l'Ajuntament d'Ulldecona pel projecte del “banc de terres” amb la VI Iniciativa Medi Ambient. Es tracta d'un projecte projecte global que dinamitza l’economia, arrela la població al territori i millora la gestió el medi ambient i del paisatge. L'objectiu d'aquest premi és potenciar el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, està dotat amb 6.000 euros i s'emmarca dins el Fórum de la Sostenibilitat.

El Banc de Terres és un pla ambiciós de l’Ajuntament d’Ulldecona iniciat l’any 2008 per tal de donar valor afegit al sector primari i, indirectament, garantir la pràctica d’una gestió sostenible del seu territori i del seu paisatge. Concretament, els objectius específics són: mantenir els cultius agrícoles actuals; facilitar l’accés a la terra; recuperar els conreus abandonats; incorporar els joves al camp; i facilitar les produccions locals i la comercialització i difusió dels productes locals i ecològics, per criteris d’eficiència econòmica i ecològica.

És un reconeixement a la tasca duta a terme en aquest sentit per l'Ajuntament i expreso en aquest sentit la satisfacció de tot l'equip de govern municipal. Al mateix temps vull aprofitar per agraïr totes aquelles persones d'Ulldecona o de fora que d'una manera o altra han col.laborat amb el projecte al llarg dels darrers mesos.