dimecres, 15 de juny del 2011

Trista i indignada

Avui he arribat plorant al Parlament. Al quart intent, un en taxi, un a peu i dos en comitiva oficial, i després de dos hores, he pogut entrar amb altres diputats i diputades. El que he viscut no ho oblidaré. Insults, crits, empentes ... un espectacle dantesc protagonitzat per violents camuflats d’indignats cridant contra els polítics, dient ser la veu del poble i intentant bloquejar el normal funcionament d’una institució que és la seu de la sobirania popular. I això té un nom: feixisme.

No vull generalitzar en cap cas, estic parlant d’un grup de persones, nombrós, però no tant com els que pacíficament protesten des de fa dies a places i carrers dels nostres pobles, ho sé. Ni tots els indignats són violents ni tots els polítics són corruptes. Ho tinc clar. M’agradaria que la majoria dels indignats sortissin també condemnant els actes d’avui i reconeixent que hi ha milers de persones que ens dediquem a la política en benefici dels nostres veïns i veïnes i dels nostres pobles. I us ben asseguro que ens hi deixem la pell.

El sistema democràtic actual, amb totes les seves virtuts i tots els seus defectes, és el que ens ha donat llibertats i drets com a persones i com a poble, i l’hem de defensar com a tal. No podem tornar enrere ni deixar-nos enganyar. I tinc la sensació que hi ha moltes persones que no són conscients dels què ens hi juguem. Això no és broma i no fa gràcia que ataquin o insulten diputats i diputades o treballadors i treballadores del Parlament. Apel•lo també a la responsabilitat dels mitjans de comunicació en tot això.

Avui l’únic que s’ha aconseguit és que no es parli de l’aprovació dels pressupostos de les retallades, uns pressupostos amb què CiU i PP han començat a caminar junts per desmantellar l’estat del benestar i uns pressupostos que posen la directa en la privatització de serveis públics com la salut. Tot plegat, digne de qualsevol república bananera i no del nostre país. La imatge de Catalunya arreu del món avui està sota mínims. I jo estic trista i indignada.

4 comentaris:

Jessica ha dit...

ÀNIMS I ENDAVANT NÚRIA!!!

Jo també sento tristesa.. .

ximo ha dit...

És certament lamentable. Una cosa son quatre escridassades però l'altra és el que ha passat avui.
Per altra banda, no sé sí per les critiques de l'altre dia, però el fet és que contrasta molt l'actuació del Mossos -que vaig criticar- del dia 27 amb la d'avui, amb moltes més raons i justificació per actuar de manera contundent.... l'acorralament de Boada, E. Maragall, Marina Geli, la pintada a M. Tura...deplorable i vergonyós. Si, com s'ha dit, l'impediment de l'entrada o lliure circulació dels diputats/des al Parlament, és un delicte, per què no s'actua davant la comissió d'un delicte ? I la primera actuació ha de ser l'impediment del delicte.
El cas, a més, és que d'aquesta manera perdran tota la legitimitat que podien tindre en les seves protestes i indignació.

dani ha dit...

T'entenc, no s'ha d'oblidar que vosaltres-per a bé i per a mal- sóu els reprentants del poble, i , com a tals. Teniu la obligació de portar les nostres opinions al parlament... encara que no les comparteixi. S'ha de fer una neteja ràpida i contundent contra tots aquells rebenta-manifestacions que sols busquen l'enfrontament entre tots. I no parlo dels indignats, encara que avui haurien de declarar-se més indignats que mai, i preguntar-se per que dónen arguments als que defensen que la policia els desallotgi de quasevol manera. Hauríeu de veure com es tracta la notícia desde fóra de Catalunya.
També entenc els plors, avui sentint les notícies em preocupava per tú. Anem en compte, tots plegats de cap on portem la nostra societat. Estem en un moment extremadament delicat. Em recorda la societat d'abans de la guerra civil, hi ha tot un sector fasciste que ja demana soroll de sables, i no vull aquest món per als nostres fills.
Recuperat' i ànims.

Núria Ventura Brusca ha dit...

Disculpeu el retard en la contestació, però no havia vist que hi havia comentaris, des q vaig començar amb el facebook, quasi totes les opinicions m'arriven per allí, ho sento. Moltes gràcies a tots pels comentaris, però sobretot, per recolzament i el suport. S'han presentat ja diverses denúncies contra els violents, ara veurem com actua la justícia i com acaba tot plegat. Gràcies una vegada més.