dijous, 27 d’octubre del 2011

Retallades ideològiques


La verdadera justificació de les retallades indiscriminades que la Generalitat està fent en l'àmbit de la salut i de l'educació és ideològica. Ni la crisi ni el deute, ni tampoc el govern anterior o Madrid justifiquen el què està passant. La intenció cada dia és més clara: desmantellar l'estat del benestar i, sobretot, el sistema públic de salut, per privatitzar-lo. Que a aquestes alçades ens vulguin enganyar té delicte !!

El que estan fent no és ni racionalitzar la despesa ni estalviar. El govern de la Generalitat, elegit per la gran majoria del poble de Catalunya, lliurement ha decidit tirar pel dret. El President Mas dèia al Parlament no fa massa dies que la "majoria silenciosa" donava suport a les retallades. Pot ser sigui així, no seré jo qui el contradigui, però els qui hi estem en contra, tenim tot el dret a manifestar-ho i, sobretot, a lluitar per parar-ho. Sincerament penso que això és un atemptat en tota regla a un dels drets que hem aconseguit com a ciutadans amb el sofriment i patiment, amb l'esforç i el treball, de milers i milers de persones que al llarg de la història s'han deixat la pell per arribar fins aquí.

Metges/ses i infermers/es de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, agrupats com a Plataforma en Defensa de la Salut Pública de les Terres de l'Ebre, van fer una xarrada ahir a Ulldecona davant més de 150 persones. Les dades que ens van donar demostren "la magnitut de la tragèdia". Dels 247 llits de l'HVC, n'hi ha 70 que "s'han tancat", un 28'34%. La planta de traumatologia i una part de medicina interna, tancades. De 10 llits de cures intensives, 2 tancats. Reducció del 66% dels quiròfans. Ja no es fan intervencions de cirugia vascular, s'han tancat consultes externes a la tarda, reducció cursos de formació, s'han perdut 22 llocs de treball directe i contractes amb proveïdors locals (el menjar ara es porta des de Tarragona), les llistes d'espera continuen augmentant (actualment a Terres de l'Ebre 1.500 persones estan pendents d'una operació, d'aquestes, 320 tenen diagnisticat un càncer). Per no parlar de la reducció de personal mèdic als CAP's, d'ambulàncies i Servei d'Emergències Mèdiques. Tot això en un territori molt dispers en la població molt repartida, fet que agreuja encara més l'impacte humà, social, i també econòmic, d'aquestes indiscriminades retallades de CIU. Detràs de cada número, de cada xifra, hi ha families, hi ha persones amb noms i cognoms.

Avui està de moda dir que "tots els polítics, tots els partits són iguals". Jo em planto, dic que no. No tots som iguals. Som molts, moltíssims, els qui encara creiem en la la política com a instrument per construir una societat més justa, per lluitar per la millora de la qualitat de vida de tots, per donar suport als que més ho necessiten. Per construibuir, en definitiva, granet a granet, a tindre un poble, un país i un món millor. I, ens tindran enfront. No els ho posarem fàcil. Cridarem tant com face falta i no ens cansarem fins aconseguir el nostre objectiu.