dijous, 19 de gener del 2012

El Parlament crea la comissió d'infància

Avui el Parlament ha aprovat per unanimitat de tots els grups la creació d’una comissió específica per a la infància. La comissió té per objectiu impulsar la realització d’estudis sobre la situació de la infància a Catalunya, formular mesures per a la sensibilització social dels drets de l’infant, orientar de manera eficaç la participació dels infants en la vida quotidiana i vetllar pel desplegament reglamentari de la normativa d’infància. És important també que, a banda dels diputats/des, la comissió està oberta a la participació de tècnics, especialistes i membres d’entitats. La comissió durarà tota la legislatura i ha de vetllar perquè la perspectiva de la infància es tingui en compte en qualsevol actuació del Parlament de Catalunya, afavorint l'aplicació efectiva de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, amb la proposta de mesures de sensibilització, estudis i control del compliment de la normativa sobre infància.


Aquest nou instrument ens permetrà tractar de manera més específica tot allò relacionat amb la infància, amb especial dedicació a la promoció i defensa dels drets dels infants, i comporta donar una major rellevància a les polítiques d’infància, que són prioritàries per al nostre grup parlamentari.

En un moment d'especial dificultat per a milers de famílies i, per tant, amb repercusions directes sobre els drets i el benestar dels infants, és més necessari que mai que siguem capaços entre tots de posar en primer pla de l'actualitat les polítiques d'infància.


Clicant aquí trobareu la nota de premsa del grup parlamentari socialista on ens felicitem per la creació de la comissió d'infància.