dimarts, 13 de novembre del 2012

Dia 5: campanya eleccions Parlament 25N


Dins la campanya electoral els socialistes d'arreu de Catalunya hem posat en marxa el que anomenem agenda verda. I, en aquest marc, reafirmem el nostre compromís amb la defensa del riu Ebre i la seva protecció, i instem de nou el govern espanyol que tingui en compte la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i modifiqui la proposta de cabal ambiental del riu marcada per la CHE. La proposta de 3.000 hm·/any és clarament insuficient i és una greu amenaça per la pervivència del Delta. Hem visitat l'Assut, presa des d'on es desvia l'aigua de l'Ebre cap als canals de la dreta i l'esquerra de l'Ebre, ubicada al punt on conflueixen els termes municipals de Xerta i Tivenys.

En matèria energia i medi ambient, proposem el tancament de les centrals nuclears en finalizar la seva vida útil (màxim 2025) i la redacció i aplicació d'un pla de dinamització econòmica de les comarques afectades com la Ribera d'Ebre. Fem una clara aposta pel que anomenem economia verda. Creiem que aquest és un dels sectors amb major potencial per generar ocupació. El desenvolupament d'aquests nous sectors, energies renovables, depuració d'aigua i residus, i la investigació derivada d'aquest pot arribar a generar a la nostra província 2.500 llocs de treball.

I us vull explicar també avui algunes de les propostes en el camp de l'agricultura i l'aqüicultura i pesca, sectors que volem continuen sent motor de desenvolupament en el nostre territori. Penseu que l'agroindústria ocupa actualment 3000 persones a les Terres de l'Ebre i mou un volum de negoci anual de 800 milions d'euros. Produïm productes d'altra qualitat (oli, cítrics, mel, arròs, vi, llagostins ...), que són el segell de les nostres comarques.


Proposem la redacció i impuls d'un pla estratègic nacional de suport a l'agricultura i l'alimentació, però anem més enllà i contemplem el foment del coperativisme agrari, un decret de venta directa i el compromís amb les xarxes de proximitat, amb una aposta clara per la producció, la venda i el consum a km 0. Aquestes propostes les hem donat a conèixer aquest matí al mercat d'Amposta. Estic convençuda que no només serviran per dinamitzar el sector agroalimentari sinó també el sector comerç, serveis i el turisme, que hi estran estretament lligats.

I, per acabar el dia, actes electorals a Benifallet i a Tivenys, amb nombrosses persones interessades en conèixer les nostres propostes i bona acollida de totes aquestes mesures.