dijous, 20 de desembre del 2012

Canvi alcaldia a Ulldecona PP-CIU-UGI

 
Aquesta setmana hem canviat d’alcalde a Ulldecona, acte que respon al pacte de govern anunciat després de les passades eleccions municipals del 2011 en que la candidatura socialista, que jo mateixa encapçalava, va ser de nou la més votada. L'opció escollida per governar, però, va ser una altra. Per afinitat ideològica, per afinitat personal i per interessos compartits, PP, CiU i UGI van decidir tirar endavant un pacte que, sincerament penso que poc aporta al nostre poble. Aquestes són algunes de les reflexions que feia dissabte, en una sessió plenària en moltes persones, càrrecs de molts pobles del Montsià, però amb pocs veïns i veïnes d'Ulldecona.
 
Projectes de gran recorregut i de gran importància, que segur que havien de ser revisats per la situació econòmica però que simplement han estat amagats al calaix, altres que dia a dia troben impediments incomprensibles a ulls de la majoria de la ciutadania per tirar endavant, la incapacitat de pacte, no ja amb els grups de l'oposició, sinó amb les entitats, amb el teixit social, amb el poble ...  tot això acaba passant factura any i mig després del pacte. Llei de Barris, Fundació Ulldecona, l'acomiadament de treballadors mentre es contracta en salari fix a tots els regidors del govern, la falta de neteja del poble i barris, la falta d'iniciativa i la falta de projecte global per al present i futur d'Ulldecona. No tenim el rumb fixat.
 
És evident que governar no ha estat mai ni és ara una tasca fàcil i no només per problemes locals o no només imputables al govern local. La crisi financera que s'ha transformat en crisi econòmica i actualment ja en crisi social per les injustes i indiscriminades retallades a que ens sotmeten els diversos governs fa que a moltes persones se'ls acabi el temps. Els darrer any ha estat especialment dramàtic.
 
Un 25% dels xiquets i xiquetes de Catalunya ja fan només una sola menjada al dia, persones grans no poden pagar els medicaments perquè amb la seua pensió mantenen la família, l’euro per recepta, les taxes judicials, els joves aturats que veuen com el futur se'ls escapa de les mans i es veuen obligats a emigrar, descapitalitzant el nostre poble i el nostre país, altres que han deixat d'estudiar perquè no poden pagar les matrícules universitàries, persones aturades sense cap possibilitat de trobar feina i desesperades, l'afectació de les retallades en educació, que veurem d'aquí uns anys (menys mestres, més alumnes per aula, no substitucions) ....  Totes aquestes persones tenen noms i cognoms, no són només xifres ni titulars dels diaris.
 
I sí, l'Ajuntament no té competències en molts àmbits ni recursos per fer-hi front, però com a administració més propera al ciutadà ha de donar també resposta sigui directament o influint per que altres administracions, que sí tenen les competències, la donen. I s'ha de posicionar. D’entrada em permetreu els meus dubtes sobre que el nostre ajuntament, encapçalat per un o altre, sigui capaç de fer-ho.
 
Governar és ara més que mai prioritzar. I no compartim ni les prioritats d'aquest govern, ni les dels partits que hi formen part, sigui PP sigui CiU. Es barallen en públic per banderes i fronteres però ja veieu, tristament estan completament d'acord amb tota la resta.

Dit això, com hem fet sempre, els regidors i regidores del grup municipal socialista, estem a disposició del poble per afrontar amb compromís i fermesa els reptes del nostre dia a dia, amb esperit constructiu i amb projectes de present i futur, amb anàlisis realistes de què està passant.
La Sra. Alcaldessa sap que ens trobarà sempre si vol un debat seriós i rigorós, i no un debat de titulars amb falta de coneixement, inexactitus i falsetats com els que vivim i escoltem lamentablement els darrers mesos a nivell local. Ningú tenim una vareta màgica però sí solucions viables, que sumant-les una a una, poden ajudar a millorar la situació. I, sobretot, tenim empenta, ganes i il.lusió per continuar treballant pel nostre poble.
 
Igual que ja ho vaig fer al ple, felicitar també des d’aquí a la Sra. Alcaldessa, a qui en nom propi i del grup socialista, li desitgem els màxims encerts pel bé d'Ulldecona, dels Valentins, barri Castell, Sant Joan del pas, les Ventalles i la Miliana, pel bé de totes les persones que som i vivim al nostre poble.
 
Moltes gràcies i visca Ulldecona
 
La fotografia correspon a l'inici actual mandal, juny 2011

1 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

A Catalunya, sovint, CiU i PP són les dues cares d'una mateixa moneda. Després vindrà Arturo i ens donarà lliçons de moral i d'ètica política quan ells son els primers de no respectar res.