dilluns, 8 d’abril del 2013

100 dies demolidors per a l'Ebre


Els socialistes han exigit avui al govern de CiU a l’Ebre que es posi a treballar d’una vegada per fer front a les alarmants xifres d’atur que colpegen el nostre territori. 1.345 persones de les Terres de l’Ebre han perdut la seva feina durant els primers 100 primers dies de govern de CiU, 13 persones més a l’atur cada dia. “L’Ebre s’està convertint en un desert industrial davant la passivitat del govern de CiU que no té política industrial i s’ho mira des de la barrera, segrestat dins dels despatxos i sense xafar carrer”, ha criticat la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura.


La dirigent socialista ha enumerat els greuges durant aquests 100 dies que s’afegeixen als patits durant els dos anys anteriors també de legislatura amb CiU. “Retallades indiscriminades en educació i salut i en serveis; s'han perdut pel camí depuradores d'aigües residuals al terrritori; incompliment del compromís de liquidar el deute pendent amb Ajuntaments i Consells Comarcals; retard en el pagament dels ajuts agroambientals al sector de l’arròs; paralització del pla de reconversió dels cítrics; jutjats col•lapsats; impagament a les farmàcies i a les entitats del tercer sector que treballen amb dependents i discapacitats o que gestionen menjadors escolars....”. Segons Ventura, tot això és exemple de la manca d’acció del govern convergent, sense oblidar que grans projectes, entre altres, com el desdoblament de la C-12 o el nou hospital de les Terres de l’Ebre han quedat amagats al calaix.

Cal destacar, a banda, que les retallades de CiU estan deixant sense serveis de qualitat el territori a la vegada que estan destruint ocupació. El darrer episodi, tal com ha recordat Ventura, han estat els acomiadaments de TV3 i ara Catalunya Ràdio, “un clar exemple també del nul compromís del govern amb el territori ja demostrat amb la paralització del desplegament de les vegueries”. Ventura ha insistit que els socialistes s’oposen a la voluntat de CiU de fer un simple canvi de nom de les diputacions.

“Si a tot això hi afegim un 38% de població en risc d’exclusió social a la pràctica ens dibuixa un territori sense present ni sense oportunitats de futur”, ha advertit Ventura, que ha reclamat al govern que prioritzi i doni resposta als problemes del país i del territori. “És urgent refer el teixit econòmic amb totes les mesures necessàries per garantir l’ocupació i generar nous llocs de treball; cal garantir el manteniment dels serveis públics, acabar amb l’exclusió social i la pobresa, i construir un present i futur per a l’Ebre”.

Durant la roda de premsa, en la qual també s’ha demanat a CiU i a ERC que portin al Parlament els pressupostos 2013 “de manera immediata”, la diputada ha estat acompanyada per la secretària d’Organització, Míriam Galindo; la secretària d’Igualtat i Formació, Bibiana Porres, i el secretari de Promoció Econòmica, Jose Emilio Bertomeu.