dimarts, 7 de maig del 2013

Els socialistes d'Ulldecona arrenquen el compromís de l'Ajuntament per publicar el sou dels regidors

Aquesta setmana hem celebrat ple ordinari a Ulldecona i hem aconseguit l'aprovació de les 10 mocions que presentàvem des del grup municipal socialista. Aquí us deixo la nota de premsa amb un breu resum de la sessió. I, si voleu consultar el text íntegre de les mocions, ho podeu fer a la web de l'agrupació local del PSC
 
 
La moció per la transparència de la gestió pública i contra la corrupció, que va ser aprovada amb els vots en contra del PP i UGI, compromet l’Ajuntament a publicar anualment els salaris bruts i nets de tots els regidors i també la relació detallada de totes les despeses de l’Ajuntament. Així mateix,  preveu la constitució d’una comissió plural per redactar i aprovar abans de final d’aquest mandat un codi ètic per als representats municipals d’obligada signatura en el moment d’acceptació de l’acta de regidors/es. La portaveu socialista, Núria Ventura, va lamentar la posició del PP i dels independents, que governen amb CIU, assegurant que “és el moment de donar un pas endavant i prendre un posicionament ètic personal , de responsabilitat, i afrontar sense embuts de forma nítida, sòlida i contundent mesures que garanteixin la transparència de les actuacions públiques i els ajuntaments són les administracions idònies per fer-ho”. 
 
També va ser aprovada una altra moció demanant la integració tarifària i la millora del transport públic a les Terres de l’Ebre. El ple va sol·licitar també a la Generalitat l’impuls de l’Autoritat Territorial de Mobilitat i la recuperació de la temporalitat de vigència dels títols o bitllets d’anada i tornada en quinze dies, “una mesura que beneficiaria sobretot als estudiants que han de romandre fora del municipi un mínim d’una setmana”, segons  va explicar Ventura. La moció demana també la millora del servei a l’estació d’Ulldecona i la reducció del temps del trajecte fins a Barcelona. La portaveu del grup municipal va ser molt dura amb la posició del PP, que va abstenir-se. “De nou anteposen els interessos de partit als de la ciutadania, tiren d’argumentari i no són capaços de defensar el nostre poble”, va dir.
 
D’altra banda, la moció en defensa d’una nova estructura de gestió de les polítiques ambientals, que demana la fusió dels consorcis de residus del Montsià i el Baix Ebre i el CODE, va prosperar amb els vots favorables de l’oposició (PSC i MU) atès que CIU i PP es van abstenir. UGI va votar en contra. Núria Ventura va criticar que “interessos personals estiguin retardant una fusió que representarà un estalvi de  14 euros per tona de residus tractada a l’abocador del Mas de Barberans i, per tant, cada dia que passa té un cost econòmic important, que perjudica ajuntaments i veïns dels nostres pobles”. 
 
Les altres mocions presentades pels socialistes feien referència a la commemoració del Dia Internacional de les Dones; al deute farmacèutic, exigint el pagament per part de la Generalitat; el contracte programa de serveis socials, evidenciant el perill de les retallades en aquest àmbit; la devolució íntegra dels diners als afectats per les participacions preferents, en què també es va abstenir el PP; un altra demanant la retirada de l’avantprojecte de llei de reforma de l’administració local; i una sobre la jubilació anticipada. Finalment, el grup Socialista va aconseguir també l’aprovació de la moció de suport a la ILP per l’establiment d’una renda garantida de ciutadania a Catalunya. 
 
La sessió plenària d’ahir va evidenciar, segons Ventura “la falta de projectes per Ulldecona per part de CiU, PP i els independents, que només porten al ple punts de tràmit i no saben ni donar resposta a la majoria de preguntes formulades”. La portaveu socialista, que va mostrar la seva satisfacció per l’aprovació de totes les mocions, va lamentar però la debilitat del govern municipal. “CiU s’esforça per desmarcar-se del PP però a l’hora de la veritat està sotmesa a les seves decisions a nivell municipal i això és nefast per als interessos del nostre poble”, va reblar.