dimarts, 24 de setembre del 2013

"És un escàndol que l'Ajuntament es gasti gairebé 7.000 euros en una orquestra i ens diguin que no hi ha diners per pagar els ajuts de llibres i material escolar"

Així de contundent es va mostrar durant el ple extraordinari d'anit la portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Ulldecona, Núria Ventura, després que el govern municipal (PP-CIU-UGI) s'escudés una i una altra vegada en què no hi ha recursos econòmics per pagar a les famílies les subvencions escolars del curs passat, per arreglar carrers i camins o per netejar el poble, més brut que mai.
Cal destacar que la partida d'ajudes llibres i material escolar als alumnes de primària i secundària del municipi ascendeix a poc més de 23.000 euros, en un màxim de 60 per xiquet/a, segons el cost de la seva compra. "Ara es comencen a tramitar ja les ajudes d'aquest curs que ha començat però el govern no ha pagat encara el 2012/2013, tot i haver-se compromés a fer-ho al juliol". Ventura va titllar "d'escàndol" el fet que passi això quan aquest estiu "s'ha contractat una orquestra per gairebé 7.000 euros i els serveis d'un assessor per instal.lar senyals de trànsit per més de 6.500 euros, quan, a més, en aquest últim cas hi ha tècnics municipals i un cos de policia local que ho podrien haver fet".
Segons la dirigent socialista, durant el ple "el govern en bloc ha tirat pilotes fora i ha defugit qualsevol responsabilitat sobre l'estat d'abandonament dels nuclis urbans del municipi i del terme municipal". Ventura va criticar que "ara que governen l'argument es que els veïns i veïnes són incívics". El govern va anunciar que el proper ple portaran a aprovació una ordenança per regular-ho. La regidora socialista va insistir en què "més enllà de comportaments íncívics puntuals el govern ha de posar solució a un problema de neteja i manteniment que fa mesos que arrastrem i que afecta ja a la salut pública, sobretot per la plaga de rates, i deixar de donar la culpa als altres".
A banda d'aquestes i altres denúncies sobre l'estat del poble i el funcionament de les diverses regidories, el grup socialista va votar en contra de l'augment del preu de l'aigua i ha demanat també informació sobre projectes de futur del municipi com són la Llei de Barris, l'Agenda 21, el Pla Educatiu d'Entorn, el Pla d'ordenació urbana municipal o l'execució del Pla d'Usos del Teatre Municipal Orfeó Montsià, projectes tots ells iniciats pel govern d'esquerres durant l'anterior mandat i que ara estan guardats en un calaix i paralitzats. "Cap d'aquestes últimes preguntes ha estat contestada per falta d'informació del govern", va concloure.