dilluns, 21 d’octubre del 2013

No al tancament d'oficines Catalunya Caixa



Els alcaldes socialistes de l'Ebre han anunciat avui diferents iniciatives perquè es mantinguin obertes les oficines de l’entitat financera CatalunyaCaixa després de l’anunci de tancament que afecta a deu poblacions de les Terres de l’Ebre: Aldover, Benifallet, Bot, Garcia, Ginestar, Godall, La Galera, Rasquera, Tivenys i Vilalba. La diputada i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, ha recordat que es tracta de municipis petits que “majoritàriament només tenen aquesta entitat i, per tant, es deixa a la ciutadania sense un servei necessari i de proximitat”. Per tot això, ha expressat el suport dels socialistes als alcaldes en les iniciatives que emprenguin en benefici dels seus conciutadans.

Ventura ha comparegut en roda de premsa acompanyada dels alcaldes d’Aldover, Joan Ferré, de Godall, Francesc Miró, i de Tivenys, Maria Beltran. Miró ha anunciat que es presentarà una moció a tots els ajuntaments, així com que es farà arribar la queixa al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, ja que ha recordat que l’entitat ha rebut 12.000 milions d’euros del FROB, “que han estat pagats amb els impostos de tots i totes”. A més, també es volen reunir amb el president de CatalunyaBanc, Carlos Pla. 

“Volem fer-los arribar el nostre malestar per aquesta situació per tal que aquesta entitat continuï prestant un servei necessari que deixa indefensos milers de veïns i veïnes del nostre territori, molts d’ells gent gran que té dificultats per traslladar-se fora”, ha assenyalat l’alcalde, advertint també que cal tenir en compte que “l’exclusió financera pot ser el preludi de l’exclusió social com han alertat economistes i sindicats”. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, ha mostrat també la seva indignació i preocupació perquè aquesta mesura se suma a tots els greuges que els municipis petits estan patint com és el cas de la reforma de l’administració local.