divendres, 8 de novembre del 2013

Els pressupostos de la Generalitat ens tornen a abocar a ser un territori pobre i de segona



Avui hem fet roda de premsa per valorar els pressupostos de la Generalitat per al 2014. Us deixo aquí còpia de la nota de premsa que hem elaborat des de  Socialistes de l'Ebre. 

Els “ridículs” 18 milions d’euros que el govern de CiU pensa invertir a les Terres de l’Ebre durant el 2014 han generat avui la resposta contundent de la diputada i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, que ha comparegut en roda de premsa només dos dies després de conèixer l’estisorada que els convergents faran al territori amb el suport d’ERC. Ho ha fet acompanyada de l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, i de Cristina Bel i Bibiana Porres, membres de l’executiva dels socialistes ebrencs. El detall de les inversions, ha afirmat Ventura, són preocupants no només perquè es redueixen en un 75% respecte al 2012, “que ja va ser un any dolent”, sinó perquè obliden 25 dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre. 

A més, la dirigent socialista ha desmuntat ràpidament l’excusa que es sacrifiquen inversions a favor de despesa social, quan amb dades a la mà es pot comprovar, entre altres, que el descens de Salut ha estat del 9,6% en només un any mentre que l’aportació a Presidència només baixa un 2,8%. I encara més dades per evidenciar la manipulació informativa: a les Terres de l’Ebre la retallada en educació és del 7,5%, molt més sagnant que la de la resta de Catalunya, amb una davallada del 3,36%. “La realitat els desmenteix i demostra que aquests són els pitjors pressupostos de la Generalitat per a les Terres de l’Ebre, una broma de mal gust”, ha denunciat. A més, Ventura ha assegurat que els números pactats entre CiU i ERC, “tornen a abocar a l’Ebre a ser un territori pobre i de segona”.

També ha subratllat que constaten el centralisme de Barcelona cap a les Terres de l’Ebre, i de les capitals de comarca cap als pobles, “deixant indefensos molts veïns i veïnes dels nostres pobles petits i grans”. Finalment ha ironitzat que és incomprensible que el govern català inverteixi menys a l’Ebre que el de Madrid, 18 milions front els 53 milions que venen del govern espanyol. A més, els 18 milions tampoc són del tot reals perquè incorporen partides compartides amb altres territoris, com el Segrià, i pagaments d’obres realitzades en altres exercicis.

La diputada ha assenyalat que el Grup Socialista presentarà esmenes a aquests pressupostos. Així, insistiran, entre altres, en obres necessàries i importants tant d’infraestructures com d’equipaments.