dilluns, 2 de desembre del 2013

Ventura acusa CiU d’amagar al calaix el projecte del nou hospital de les Terres de l'Ebre


Notícia publicada a Marfanta - Diari Digital Terres de l'Ebre

La diputada del PSC al Parlament, Núria Ventura, ha acusat aquest dilluns la Generalitat d’haver deixat al calaix el projecte del nou hospital de les Terres de l’Ebre, que havia de construir-se en el pla parcial de la Farinera de Tortosa. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ventura ha lamentat que el pressupost de la Generalitat per al 2014 no haja inclòs cap partida per al projecte constructiu del nou hospital.

En aquest sentit, la diputada socialista ha afirmat que -en una situació de crisi econòmica com l’actual- es podria entendre una reprogramació de les prioritats inversores del govern català. Però Ventura ha afirmat que el govern de Convergència i Unió ha anat encara més enllà, ja que ha amagat el projecte del nou hospital al calaix, i ara “ningú recorda” que era un equipament absolutament “necessari i vital” per a les Terres de l’Ebre.

En la mateixa entrevista, la també primera secretària del PSC ha remarcat que hi ha uns 25 municipis de les Terres de l’Ebre que no rebran cap euro del pressupost del govern per al 2014. A més, Ventura ha insistit que el pressupost de la Generalitat ha oblidat algunes inversions importants, com els nous instituts de Sant Carles de la Ràpita i Tortosa, o el desdoblament de l’eix de l’Ebre. A més, recentment, el govern s’ha compromès a publicar el projecte del desdoblament de la C-12, però les iniciatives parlamentàries del PSC i el PP no van aconseguir arrencar a CiU un compromís per al 2014.

El PSC ha presentat un total de 58 esmenes per millorar el pressupost de la Generalitat específiques per a les Terres de l’Ebre, a més d’un total de 400 al·legacions que també afecten les poblacions del territori. Per exemple, els socialistes reclamen una solució per a les depuradores de l’Ebre que no passe per la seua privatització. Ventura ha insistit que els 18 milions d’euros d’inversió per a l’Ebre suposen una xifra ridícula i que aquests no són els pressupostos que el territori necessita per sortir “del forat” en què es troben.