dijous, 27 de març del 2014

Recordant Pere Sans en el Dia del Teatre


Ulldecona sempre ha estat referent en el món del teatre, com en tantes altres coses. Avui, com cada 27 de març des del 1961, se celebra el Dia Mundial del Teatre, i no puc evitar posar-li cara. No és cap actor o actriu protagonista de grans obres en reconeguts escenaris en qui penso, tampoc en cap de les figures mediàtiques que fan el salt a les sèries de televisió. Qui em ve a la memòria és Pere Sans i Arasa, amb qui vaig tindre el privilegi de compartir moments, llargues converses, lluites dures i diverses, de compartir projectes il.lusionadors, avanços importants en la millora del nostre poble, i de qui vaig apendre tantes coses. Mai tenia un no per resposta, sempre disposat a ajudar, a canvi de res. 

El nostre poble li deu un gran homenatge pòstum, a banda dels reconeixements diversos que va rebre immediatament després del seu traspàs o dels que va rebre en vida, com uns quants premis o el pregó del 2010 que tant feliç el van fer des de la seva més absoluta modèstia. El Centre Cultural Recreatiu és qui lidera l’organització dels diferents actes previstos, entre ells l’estrena d’un esperat, i segur emotiu, documental, i cal agraïr-los, avui és un bon moment, les ganes, el compromís i la feina ben feta. 

Toca també que l’Ajuntament convoqui d’una vegada per totes la comissió integrada per diversos responsables municipals i representants d’algunes de les entitats de les que Pere Sans va formar part, per tal de coordinar les diverses accions. Ho vaig demanar personalment al ple ara fa més d’un any després de la mort de Pere i ho reitero avui, Dia Mundial del Teatre, un món que ens ha donat tants i tants dies, tantes i tantes nits, d’emoció, de plors, de somriures, d’intriga, de ràbia, de passió, de màgia ... Un món que va captivar Pere Sans i que continua sent emblema del nostre poble. Per això avui em sumo a la celebració amb aquest breu text i amb 30 segons més amb la mirada, la veu, els consells i la companyia de Pere Sans Arasa.