diumenge, 17 de febrer del 2008

CAP DE SETMANA


Aquest cap de setmana els socialistes de les Terres de l’Ebre hem celebrat a la Casa de Fusta, al Delta, a Amposta, la nostra Escola d’hivern. Es tractava de reflexionar al voltant de temes d’actualitat com les eleccions generals però també al voltant de temes ideològics com els valors de l’esquerra, per posar exemples. Va ser una jornada profitosa perquè crec que sempre va bé parar per unes hores l’intensa activitat diària i intercanviar opinions sobre temes tant importants. D’Ulldecona hi vam anar una bona representació, setze persones, quasi totes, a la fotografia anterior.

Després dels parlaments d’obertura, la primera xerrada va anar a càrrec de Xavier Marín, director de l’Escola de Formació Xavier Soto. Personalment, se’m va fer curta. M’hagués agradat que haguessim tingut més temps tant per a la xerrada en sí com per al debat posterior. Després, les diputades al Congrès, Meritxell Batet i Lluïsa Lizàrrada, junt amb el senador Joan Sabaté, van reflexionar al voltant de les prespectives electorals del 9 de Març. Sobre el després de les eleccions en va parlar Joan Mari Rañé, diputat al Parlament de Catalunya i ex conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, en la darrera de les xerrades, moderada per Wifredo Miró, secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre.

D’aquí a les eleccions queden vint dies. De moment, per als socialistes “no pinta malament” però és bàsic que la gent ens mobilitzem i vagi a votar. L’esquerra sempre perd si puja l’abstenció. Som, per naturalesa, més crítics. Hem de ser conscients però, del que ens hi juguem. Només hi ha dos opcions. És Zapatero president o és Rajoy president. Evidentment, com diu la campanya del PSC, no és el mateix. Pesem en positiu i intentem recordar tot allò que el PP va aportar a Catalunya durant vuit anys de govern. Intentem recordar també tot allò que els socialistes hem aportat amb els darrers quatre anys de govern a Madrid. Recordem els avenços socials dels vuit anys de govern dels populars i recordem els avenços socials del govern socialista d’aquests darrers quatre anys. Fem memòria de la posició de cadascú en tots els temes importants (guerra Irak, PHN, llei dependència, Estatut, Llei Autònoms, Llei Igualtat ...). Només ens cal comparar i triar. Només hi ha dos opcions. Esquerra o dreta. Avancem o retrocedim. Futur o passat. Zapatero o Rajoy.

També aquest cap de setmana s’ha celebrat a l’Hospitalet l’acte de precampanya del PSC més multitudinari, amb unes 10.000 persones. Van intervenir Celestino Corbacho
-alcalde de l’Hospitalet i president de la Diputació de Barcelona-, Felipe Gonzàlez
-ex president del govern espanyol-, Jose Montilla -President de la Generalitat de Catalunya i primer secretari del PSC-, Carme Chacón -candidata del PSC i ministra de Vivenda-, i Jose Luis Rodriguez Zapatero -President del Govern, secretari general del PSOE i candidat a la reelecció.