dissabte, 26 de juliol del 2008

APUNTS SOBRE EL CONGRÈS DEL PSC


Us vaig prometre us escrit sobre el Congrès del PSC en unes hores i ja ha passat quasi bé una setmana, però com diu el refrany, més val tard que mai. Respecte al debat i a les resolucions, enllaço uns links d’alguns dels textos aprovats que crec que cal llegir:
Un nou compromís territorial
Socialisme en xarxa
Declaració de principis

Del Congrès en surt també l'encàrrec a Raimon Obiols per organitzar la Conferència Oberta per la Catalunya del Futur, amb l'ojectiu, d´eixamplar les fronteres del partit, obrint la Conferència Nacional més enllà de la militància i recollir les aportacions de persones de la societat civil.

Destacar també el text definitiu de les ponències després del debat i introducció de moltes esmenes presentades per les diverses delegacions. Va ser un debat intens, de fons, fet amb tranquil.litat i amb realisme perquè som un partit de govern i sabem que allò que aprovem ho hem d’aplicar. Respecte a l’ambient crec que ha estat un dels millor congressos als que he assistit (i no ho dic per les activitats paral.leles, que també).

Finalment, destacar les llargues ovacions que es van endur Patxi López i Josep Borrell. Aplaudiments sentits, sortits des del cor. Respecte a les intervencions, tot i que ja s’ha dit per activa i per passiva, destacar la intervenció del nostre primer secretari i president de la Generalitat, José Montilla, en l’acte de clausura. Podeu veure'n una part a la web del PSC. Els comentaris entre els delegats/es i convidats/es, eren clars “l’ha bordat”, “ha estat perfecte”, “molt bé” . Es van veure llàgrimes a la sala.

La fotografia que encapçala aquest escrit és del President Montilla amb delegats i delegades de l'Agrupació del PSC d'Ulldecona i un company de la Sénia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Núria! Te vaig deixar un comentari a l'entrada "NI LLENGUA, NI BANDERES, NI BONS, NI DOLENTS".
Enhorabona pels teus mèrits professionals.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Ja havíem deixat aquest mateix comentari al fòrum del poble, però ho deixem aquí també.
Després de sentir certs rumors sobre la ubicació de la carpa de festes als terrenys de la fàbrica JJP, un grup, de joves d'Ulldecona volem mostrar la nostra preocupació, ja què creiem que quedaria molt apartada del nucli urbà, cosa que provocaria que molta gent agafaria el cotxe anant en males condicions; la gent que anirà a peu corre el risc de fer-se mal pel camí, tant sigui per la falta de il·luminació (el perill de la sèquia, etc.) o atropellats. Un altre fet és el quilòmetre i mig que s'ha de recòrrer a peu des del pavelló -on està el ball- fins a la carpa. Això provocarà que ens haguem de decantar per un dels dos llocs.
Nosaltres proposem, si pot ser, repetir la ubicació de l'any passat, o altres llocs com: els terrenys aprofitats com a pàrquing durant la fira de Sant Lluc (costat Mobles Martí- davant cooperativa agrícola); al costat del pavelló, com ja es va fer un any, ja que aquí no molestarà més del que ja ho fa, perquè ja està el soroll del ball.
Dit això, esperem que la nostra petició sigui escoltada i valorada, pensant en que és milor per a la gent que disfruta les festes.
Un salut.

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola! En primer lloc, gràcies pels comentaris i per llegir el blog.

Marta, tal com ja vam parlar per telèfon, t'he de donar la raó a tot el que dius sobre la llengua. Ja et vaig comentar que hi estem treballant i intentarem posar-hi remei per altres vies perquè les utilitzades fins ara no ens han servit. Gràcies una vegada més.

Sobre la carpa: l'opció dels terrenys del davant de JJP sempre està damunt la taula, des del primer dia, ja fa quatre anys, que vam començar en tot això de la carpa. I, si fins ara no l'hem posat mai allí és precisament per tots estos problemes que comenteu (distància, il.luminació, el perill de la sèquia ...). Tot i que fa unes setmanes semblava que enguany no tindriem cap altra opció més, a última hora pareix que no serà així. No us dono més detalls perquè com encara no està lligat al 100% no vull embolicar encara més el tema. De totes maneres, moltes gràcies pel comentari i espero que al final la solució sigui la millor per a tots, que segur que serà així. Coincideixo també en vatros en que el lloc de l'any passat, millorant unes quantes cosetes, era molt bo. Us mantindré informats,

Núria

Anònim ha dit...

Després d'haver-nos enterat de l'ubicació de la carpa per altres fonts hem de dir que el lloc és molt acertat. Enhorabona!

Núria Ventura Brusca ha dit...

uffff, com sempre, les notícies al poble volen ....

Suposo que el lloc que us han dit és el del costat de la Plaça Catalunya, crta la Sénia. També s'hi pot accedir per l'avda. Ramon Salomón.

Esta setmana ja l'han netejat i ara ja es veu l'efecte. Bé, m'alegro que us semble bé el lloc. Natros pensem que hem conseguit diverses coses a la vegada: complir el compromís de canviar cada any (tot i que cada vegada és més difícil), que sigui un lloc prop i que s'hi pugiu accedir caminant i sense perill (la carretera de la Sénia es pot tallar des de la rotonda). També hem de mirar que moleste als menys veïns possibles i, clar, que els propietaris dels terrenys ens els deixen. Per cert, des d'aquí els ho vull agraïr.

Espero que quan tinguen el programa de la carpa us agrade també i, si no ens veiem, BONES FESTES !

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola de nou;

us comunico que per problemes inesperats en l'assegurança, sobre els metres i l'espai on s'havia d'ubicar la carpa, s'ha canviat el lloc on es posarà. Si no passa res més, anirà al mateix lloc de l'any passat.


Núria