dimarts, 1 de juliol del 2008

M'INCORPORO A LA COMISSIÓ D'ECONOMIA

Avui m’he incorporat, com a membre del meu grup parlamentari, a la Comissió d’Economia, Finances i Pressupostos. Entre altres qüestions, la comissió tracta sobre política econòmica, el pressupost de la Generalitat, la promoció i defensa de la competència i temes d’energia.

La sessió d’aquesta tarda, que ha durat unes tres horetes, l’hem iniciat amb la compareixença de representants de la Plataforma Tanquem les Nuclears i l’hem acabat amb la sol.licitud de compareixença, per part dels grups parlamentaris que donem suport al govern, de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martínez Ten, davant la comissió, per tal que informi sobre la fuita radioactiva del novembre de 2007 a la central nuclear d’Ascó I. La proposta ha estat votada per unanimitat de totes les forces polítiques igual que la compareixença del Conseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells, per que informi sobre el mateix tema.

Des del PSC volem que el CSN doni les explicacions pertinents en seu parlamentària, igual que ja va fer al Congrès dels Diputats fa unes setmanes. Volem més informació i més transparència. Fets com els succeïts aquests darrers mesos no són admissibles. A més, a partir d’ara, cal treballar per que no tornin a succeir incidents d’aquets tipus i per a que es reforci les mesures de seguretat de les centrals per a que els ciutadans puguin recuperar la tranquil.litat i la confiança.