dissabte, 5 de juliol del 2008

VISITA A PLANTA FOTOVOLTAICA ANOLLS


Regidores i regidors de l’Ajuntament d’Ulldecona (del govern i de l'oposició) hem visitat aquest divendres les obres de la planta Fotovoltaica Anolls, als Valentins. Es tracta d’una planta de 2’8 megawats i de 65.000 metres quadrats, al costat de la qual s’està construint també el primer Centre d’Interpretació sobre energies renovables que es fa a les Terres de l’Ebre i al Maestrat. Amb aquesta producció es garanteix el subministrament energètic a unes 4000 persones aproximadament, més de la meitat de la població d’Ulldecona. La inversió econòmica és de 12 milions d’euros.

Desprès d’any i mig de tramitació administrativa, fa tres mesos que van començar les obres i està previst que acabin a finals d’agost. Al setembre es podria connectar a la xarxa i a finals d’octubre entraria en funcionament el Centre d’Interpretació. Aquest centre, de 88 metres quadrats i construït a petició del propi Ajuntament, tindrà una sala de projeccions, un recorregut divulgatiu sobre les energies solar, tèrmica i eòlica. A més, es pretén també que aquest centre impulse projectes d'investigació relacionats amb l'energia solar.

Recordo que fa dos anys vam fer la presentació pública, en un power point, del què seria el parc i el centre d’interpretació, desprès de setmanes de converses empresa – ajuntament. Tot i iniciar encara la tramitació administrativa, ja vaig dir llavors que no presentàvem fum, que era un projecte que veuriem fet realitat. I ara ha arribat el moment.

Es tracta d’una iniciativa molt important no només per la inversió que suposa a nivell econòmic sinó per que continuem d’aquesta manera amb la diversificació dels sectors econòmics locals. Quasi totes les empreses que intervenen actualment en el muntatge de la planta són d’Ulldecona, des de la que fa l’obra civil, a les estructures que subjecten les plaques solars, la que subministra les casetes per als aparells electrònics ... D’aquesta manera quasi tota la inversió es queda al propi municipi i ajuda a reactivar altres sectors. Cal per això destacar la sensibilitat i la voluntat de la pròpia empresa Anolls Fotovoltaica.

En fi, que estic contenta d’anar veient resultats de la feina feta al llarg de tants i tants mesos, i que estic segura que Ulldecona es convertirà així en capdavantera a nivell territorial en aquest tipus de projectes.