dijous, 4 de setembre del 2008

NOU CURS POLÍTIC

Aquesta tarda em preguntaven quins són els temes que, a nivell territorial, marcaran el nou curs polític que just acabem de començar. Sense cap dubte, tant a nivell territorial com a nivell general de país, el finançament. Hi ha gent que encara ho veu un tema llunyà, d’aquells que només interessen als polítics . No és així. Amb el finançament ens ho juguem tot. Els serveis que tindrem en un futur i la qualitat dels mateixos depenen dels diners, és obvi. Finançament és educació, és salut, és benestar, és formació, és seguretat ...

La negociació entre el govern de Madrid i el govern de la Generalitat per canviar el model de finançament actual, pactat entre PP i CiU l’any 2001, està sent complexa i difícil, com qualsevol negociació d’aquests tipus. La fermesa i convicció del President Montilla i del Conseller Castells és, però, garantia de que en sortirà un bon acord per Catalunya, un model més just. Per cert, el Viceprimer Secretari del PSC, Miquel Iceta, publicava dimecres passat (dia 27) al diari El País, un article molt interessant i clarificador al respecte, sota el títol “Razones que Atender”, que podeu llegir també al blog del PSC d’Ulldecona.

A banda, tindrem també com a qüestió important en els propers mesos l’elaboració dels pressupostos tant de la Generalitat com del Govern espanyol. Per tant, parlarem de diners uns quants mesos més.

Finalment (perquè seria impossible enumerar-los tots), crec que una qüestió important serà conèixer com acaben els darrers episodis de la lamentable sèrie d’accidents succeïts a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. Desprès de la multa del Consell de Seguretat Nacional a Ascó, està en marxa a investigació per l’incendi de Vandellòs i, a nivell parlamentari, hi ha previstes diverses compareixences d’importància al respecte, com de la Presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, demanada fa un parell de mesos pels tres grups que donem suport al govern. Serà, per tant, un tema també de gran importància no només a nivell territorial perquè se’n deriven conseqüències que afecten a tot el país i el debat va molt més enllà.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

NÚRIA, COM A DIPUTADA AL PARLAMENT DE CATALUNYA, TENS PROJECTES PER A ULLDECONA?

Núria Ventura Brusca ha dit...

Els projectes que tenim per a Ulldecona són mols i, per tant, seria impossible explicar-t'ho en poques línies. De totes maneres, en preguntar-me "com a diputada" entex que potser et refereixes a aquells que també impliquen la Generalitat.

En marxa en tenim uns quants. El Departament de Salut està acabant ja el nou CAP i estem treballant en una millora de l'assistència sanitària, sobretot amb la incorporació de noves especialitats i nous serveis. Tant amb Salut com amb Acció Social volem desenvolupar encara molt més el projecte Espai de Respir (fins ara finançat només amb fons municipals), per donar una millor atenció a les persones dependents i als seus familiars.

Tenim també projectes amb el Departament de Política Territorial, com noves fases de rehabilitació del Teatre Municipal i el Castell. Amb Cultura, volem construir una nova Biblioteca i l'Arxiu Municipal.

Amb el Departament de Treball hem treballat colze a colze des de fa mesos i, a banda d'estudis diversos, volem tirar endavant un Centre de Formació i Dinamització Econòmica. Lligat amb això, un Viver d'Empreses per al qual buscarem el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Amb Educació, hem de projectar la nova escola i construir d'una vegada la llar d'infants municipal.

Bé, com veus, els projectes són molts (alguns difícils), però la il.lusió i les ganes que hi posem segur que farà que aconseguim bons fruits.

No se si he contestat ben bé al que preguntaves, espero que si. En cas que no sigui així, no dubtis en dir-ho.

Gràcies

Anònim ha dit...

si,moltes gracies,no ho dubto que se fará tot, a poc a poc i son coses molt interessants i primordials per al poble, espero que la gent sèn face ressor de tot aixó i que estiguessem tots orgullosos de que en especial Ulldecona estigue representada per una Ulldeconina.
A nivell local també espero que al poble se li vaigi rentant la cara en tots elsaspectes, ( basureros, que la gent hauriem de ser mes civics i no tan bruts)! i circulacióque encara esta una mica enrevesada,bé res mes MOLTES GRACIES.

Anònim ha dit...

me felicito a mi mateix,acabo de inagurar els nous contenedors de deixalles,es lo millor que podieu fer
i no costa tant de reciclar, des de aqui demano a tota la gent que s'esforçen una miqueta tindrem el poble més net i sense cap olor, i si no es compleix que hi hagen sancions pero serioses, ara no tenen excuses
felicitats !!!

Anònim ha dit...

acabo de conectar i lo que diu rosi es veritat, jo tambné he tirat la brossa esta mati, i no costa gens,no es que sigue divertit ..pero..casi!!
jo tambe vos felicito.

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola a les dos,

gràcies per entrar i, sobretot, pels comentaris. En breu (espero que avui o demà) faré una entrada sobre el tema de la nova recollida a Ulldecona i un balanç del primer dia. Ja us avanço que els problemes que ens hem trobat són els mateixos que a tots els altres pobles, sobretot gent que tira la brossa a terra als llocs on abans estaven els contenedors. Així que tindrem encara més feina de conscienciació porta a porta.

Gràcies una vegada més