dissabte, 11 d’octubre del 2008

Bon dia, buenos dias, buna ziua, Sabahal Jir

Resum intervenció Ple Extraordinari d'elecció com a Alcaldessa d'Ulldecona

Us he saludat en quatre llengües diferents, català, castellà, romanès i àrab. Estes són les llengües, i per este ordre, que més es parlen avui a Ulldecona, d’un total aproximadament de trenta. Avui vivim i convivim aquí 7.600 persones, de 52 nacionalitats diferents. Amb problemes, com a tot arreu, però amb respecte i voluntat d’entrendre’ns per part d’una gran majoria.

Els canvis socials i econòmics que ha sofert Ulldecona en els darrers anys, a una velocitat difícil d’imaginar fa un temps, els hem assumit en naturalitat, en treball, des de l’Ajuntament fins a tots i cadascún dels veïns i veïnes, tots hem fet esforços per fer possible una bona convivència. Amb discreció diria jo, fent la feina pas a pas, sense molt de soroll, però amb seguretat de saber on anem. I ara que ens trobem en una situació difícil, econòmicament parlant, en sortirem de la mateixa manera, en treball, esforç, dedicació, voluntat i confiança. Estem ben preparats, tenim una economia de les més diversificades del territori i això juga a favor nostre. Però no ens hem de relaxar perquè no estem exempts de les dificultats globals.

La base de la nostra economia ha deixat de ser l’agricultura i la pedra, tot i que mantenen un pes important, per ser-ho la indústria, de tota classe. Hem de continuar treballant en este camp, però sobretot hem d’unir esforços també per a continuar fent passos i treballar pels canvis pendents, com la millora i la modernització del sector serveis. En aquest punt, com en altres, és on la col.laboració de la iniciativa privada i la pública ha de ser estreta i el treball ha d’anar en la mateixa direcció.

La política, la cosa pública, és dirigir accions en benefici de la societat, del conjunt. I això és el que fa molta gent inclús sense saber-ho. Des d’un delegat o delegada de curs en una aula de primària o secundària, des d’una persona membre d’una junta d’una entitat o associació, des dels presidents o presidentes d’una comunitat de veïns, des del portaveu a l’últim membre de qualsevol plataforma ciutadana ... Tots treballem pels altres, en major o menor mesura, en defensa de la nostra ideologia, i això, per a mi, és la verdadera POLÍTICA. Sempre hi ha però, en tots aquests àmbits o en els diversos col.lectius professionals (siguen mestres, professors, metges, mossos o pagesos) gent que hi forma part amb altres interessos, potser sense vocació. Natros però, els que ens dediquen a la política des dels Ajuntament o altres administracions, sortim als mitjans de comunicació amb més freqüència i, com que tot allò positiu sembla que no és notícia, la política ha acabat perdent prestigi.

Sincerament penso que la única manera de recuperar-lo, aquest prestigi, és des de baix de tot de l’esglaó, des dels Ajuntaments, l’administració més pròxima al ciutadà, i, sobretot, en pobles com el nostre, en que tots ens coneixem. Més enllà inclús de la nostra gestió pública, ens coneixem en el dia a dia des de fa anys.

Tots sabeu l’esforç i el treball, la dedicació i la constància, que tenim els que avui estem aquí dalt, independentment de si som govern o oposició. Vull fer un reconeixement públic a la important tasca que fan els 13 regidors d’aquest ajuntament. Hem demostrat, que en qüestions importants per al futur d’Ulldecona, sabem posar-nos d’acord i anem tot a una, i això també ajuda, i molt, a l’hora de fer créixer un poble. Tindre el suport de l’oposició en els grans temes, més enllà de les lògiques discrepàncies polítiques, ajuda a governar millor.

Vull avui també aprofitar per reivindicar les coses positives, que són moltes, els valors, de viure en un poble. En una societat com la d’avui, és un plus en qualitat de vida poder-ho fer. Allò que teníem i tenim com a mancances, a poc a poc ho anem superant. A Ulldecona, per exemple, s’estan fent inversions molt importants, tant per part de l’Ajuntament com per part de la Generalitat i altres administracions, per poder disposar d’uns serveis dignes, com ens mereixem. Podrem algun dia, estic convençuda, igualar ciutats molt més grans en serveis, en canvi, ells a natros en tranquil.litat, proximitat, seguretat, en qualitat de vida en definitiva, dubto que ho puguin fer. Hem d’intentar no perdre-ho. Allò que tenim bo ho hem de saber conservar.

Avui, podem saber al moment el què passa a Geòrgia, Argentina o Marroc, però no sabem i no ens preocupem del què passa a la casa del costat o al carrer de dalt del nostre poble. En èpoques com la d’ara hi ha gent que s’ho està passant malament, hi ha persones també que viuen soles, com a veïns, ens hauríem de preocupar per poder ajudar-nos mútuament. Aquesta proximitat, aquesta humanitat, són valors que estan en perill d’extinció i que hauríem de poder salvar.

Entrant en coses més concretes, el pacte que vam signar l’any 2003 i revalidar el 2007 entre els cinc regidors del PSC i els 2 d’ERC marcava molt clarament un programa de govern que estem executant al peu de la lletra. Podria semblar que tants canvis d'alcaldia bloquejen un ajuntament o paralitzen projectes importants. En el nostre cas, no va ser així en la passada legislatura i no ho serà tampoc en aquesta. LLuny d'això, aquesta mateixa setmana, el ple ha encarregat quatre projectes de futur molt importants per al nostre poble.

Es tracta de la creació de nou sòl industrial, de la creació d'un centre de promoció econòmica, de la creació d'una zona lúdica d'aigua, i el desenvolupament del projecte del banc de terres. Fa poc aprovàvem també la remodelació integral de la Murada de Baix. Repeteixo avui que la remodelació, arranjament i millora de carrers, sobretot del nucli antic, són obres de la màxima prioritat.

Mentre uns projectes comencen el seu camí, altres ja quasi han acabat com anteriors fases de Valldepins, la rehabilitació de patrimoni històric com el Castell, el nou pavelló, el nou Centre de Salut o els contenidors soterrats que tot just s’acaben de posar en marxa, amb els problemes normals de qualsevol inici. Continua la rehabilitació del Teatre Municipal “Orfeó”, les millores a l’Ermita i al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, la inversió en patrimoni, hi ha també en marxa diverses obres de subministrament de serveis bàsics a les Ventalles, Sant Joan del Pas i la Miliana (sigue aigua potable, llum o clavegueram), o l’arranjament de carrers i places al Barri Castell i els Valentins.

Continuem i continuarem desenvolupant programes molt ambiciosos d’Atenció a les Persones, àrea en que som pioners a nivell territorial, i també oferta cultural de qualitat i amb equipaments com cal. En un futur, amb nova biblioteca, amb arxiu municipal en condicions i amb l’Hotel d’Entitats que necessitem. És un resum molt i molt ràpid a l’acció de govern, a tot allò en marxa, físicament o en tramitació administrativa.

Més atenció a les persones, la millora de serveis, sigui seguretat, educació, salut, formació o cultura, la millora d’infraestructures, el desenvolupament i diversificació econòmica i la millora d’equipaments públics són els eixos de la nostra política. Amb un objectiu comú: un creixement en la nostra qualitat de vida i una bona convivència. Per aconseguir-ho ens cal el treball de tots i totes. Ens cal sumar dia a dia i lluitar per un demà millor.

Finalment, m’agradaria agraïr, molt sincerament, la feina dels companys regidors del PSC, Neus, Jose, Deme i Enrique. Als que tens més a prop moltes vegades és als que els dius menys aquestes coses i avui és una bona ocasió per fer-ho. També als membres de l’executiva local del partit, militants i simpatitzants, que ens recolzen en la nostra tasca diària.

Moltes gràcies.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats Núria pel carrec d'Alcaldessa!!
Estem segurs q Ulldecona tirarà molt amunt!

Felicitats!