dijous, 30 d’octubre del 2008

DIA ESGOTADOR

No sé perquè tot s’havia de fer avui ni com s’ha complicat tant l’agenda en unes hores. Reunions sobre el futur de la Fundació Ulldecona, sobre serveis socials, sobre pressupostos, trobades amb diverses entitats locals ... m’han ocupat tot el matí a l’Ajuntament, des de les 10 que he deixat als xiquets a l’escola, fins quasi les quatre. He marxat a dinar i, a les cinc, hem rebut la visita del Secretari General de Seguretat, Joan Delort, i altres responsables del cos de Mossos d’Esquadra, per tal de signar el conveni de coordinació i col.laboració en matèria de seguretat pública i policia entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament d’Ulldecona. Una hora més tard, hem fet la darrera Junta local de Seguretat, copresidida per la Sudelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, i jo mateixa, com a Alcaldessa d’Ulldecona.

Demà, a Amposta, se celebrarà l’acte institucional de la fi del desplegament dels Mossos al territori català. A partir de dissabte, 1 de novembre, la policia catalana assumirà la totalitat de les competències i es convertirà en la policia integral de Catalunya. Ha estat un procés llarg però que s’ha fet amb garanties de bon funcionament. Aquest desplegament, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, les dos últimes regions policials on els Mossos estaran operatius, comptaran amb un total de 1.547 efectius, sumant els 1.017 que s'incorporen i els 530 que ja hi treballaven. En concret, a l’Ebre, s’incorporen 432 agents, comptant els 180 que ja hi eren fent tasques de trànsit. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, continuaran fent tasques més especialitzades, com el control del tràfic de drogues, immigració, intervenció d’armes, control d’explosius, servei de protecció a la natura ... L’arribada dels Mossos ha aixecat moltes expectatives per un costat i també recels per un altre. Sabem però, que faran una bona feina perquè així ho han fet a altres territoris. Si alguna avantatge té ser l’últim és que s’aprén dels errors, no? Tot s’ha de mirar pel costat positiu.

Bé, continuo amb el repàs de la meua agenda. A les vuit tenia un acte de partit sobre les properes eleccions a Romania, amb la presència de la Vicepresidenta del Partit Socialdemòcrata a Catalunya, Geanina Boicu. S’ha produït un debat molt interessant al voltant del passat, present i futur de Romania, però, sobretot, del passat, present i futur del PSD. Ho resumiria amb que els canvis són possibles si hi ha gent que lluita en aquest sentit. La força, el convenciment, la confiança, el treball i el talent de persones com ella, estic segura, faran possible aquest canvi tant desitjat a Romania. Finalment, a dos quarts de deu, com tots els dijous, teniem reunió de govern on hem repassat mil temes. Arribo ara a casa i m’he de posar a ordenar idees i papers de la feina feta. Cansada, la veritat. Tinc pendent parlar sobre els pressupostos de la Generalitat, però demà serà un altre dia. Sort també que demà a la nit és la castanyada i desconectarem una mica ...

2 comentaris:

Neus ha dit...

Xiqueta, això va en lo càrrec!

Núria Ventura Brusca ha dit...

pos si, que hem de fer-hi! Avui ha estat pitjor ....