dilluns, 6 d’octubre del 2008

L'AJUNTAMENT D'ULLDECONA NO PARA

Ara fa una estona ha acabat la sessió plenària, de caràcter extraordinari, del ple municipal d'Ulldecona en que l'alcalde, Josep Lluis Millan, ha presentat la seua renúncia al càrrec. Ho ha fet en virtut del pacte que vam signar PSC i ERC desprès de les eleccions municipals del 2007. Dissabte al migdia pendré possessió de nou com a Alcaldessa d'Ulldecona. Podria semblar que tants canvis d'alcaldia bloquejen un ajuntament o paralitzen projectes importants. En el nostre cas, no va ser així en la passada legislatura i no ho serà tampoc en aquesta. LLuny d'això, aquesta mateixa nit, el ple ha encarregat a la Societat Privada Municipal, quatre projectes de futur molt importants per al nostre poble. Es tracta de la creació de nou sòl industrial, de la creació d'un centre de promoció econòmica, de la creació d'una zona lúdica d'aigua, i el desenvolupament del projecte del banc de terres. Aquests quatre punts ha estat aprovats per unanimitats. Com ja he dit en més d'una ocasió, senyal que fem les coses bé.

Dels 21 punts de l'ordre del dia, 16 han estat aprovats per unanimitat, 1 ha estat retirat i quatre han estat aprovats amb resultats diversos. Aquests darrers han estat l'acord per modificar la taxa per recollida d'escombrerires, l'acord de condicions de treball per al personal funcionari i laboral de l'Ajuntament, i una moció que demana la retirada del projecte Castor. En aquests sentit, com a portaveu del Grup Municipal Socialista, he demanat a les altres forces polítiques una debat més seriòs i riguròs al respecte. Penso que la ciutadania ens ha votat per a això i no pas per a que repetim constantment mentires sense fonaments que han inventat tercers i tampoc per a que contribuim a crear alarmismes innecessaris. Entenem que això és el que fa la moció i per això hem votat en contra. No entraré a valorar ara el projecte (que, com tots, té coses dolentes i coses bones) però sí que m'agradaria que es produís al respecte (sobretot forces polítiques, repeteixo, però també mitjans de comunicació) una reflexió profunda i seriosa, deixant la demagògia de costat, analitzant el projecte real i no allò que uns o altres ens volen vendre, per decidir finalment el què.

Tornant a tot allò aprovat per unanimitat, sempre he pensat que en un poble com Ulldecona seria possible governar tots els partits junts si hi ha voluntat d'entesa per part de tots, si hi ha voluntat de buscar punts d'encontre, si hi ha voluntat més per compartir que per enfrontar-se. Si deixem de banda les desavinènces ideològiques (per això cadascú estem en un partit o en un altre), és molt important compartir quins són els projectes que necessita Ulldecona de cara al futur perquè aquí hi vivim tots i entre tots l'hem de fer avançar, crèixer i, entre tots, hem de treballar per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del poble.

A banda, hem aprovat un conveni amb el Departament de Justícia sobre l'assignació d'un vehicle a l'agrupació de Jutjats de Pau Ulldecona - La Sénia, el nomenament de la regidora Neus Borràs al Consorci del Govern Territorial de Salut del Montsià, una addenda al conveni de l'1% cultural amb el Departament de Política Territorial per les obres de restauració del Teatre Municipal Orfeó i una altra addenda al conveni amb el Departament d'Educació pel Pla Educatiu d'Entorn. Finalment destacar la modificació de la taxa per aprofitament especial del domini públic local, a favor d'empreses explotadores de serveis de subministrament d'interès general, en aquest cas, telefonia i una moció sobre el treball digne que reproduiré demà, en motiu del Dia Mundial per un treball digne.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Acerca del proyecto Castor, es cierto que que hay una corriente en contra del proyecto que por cierto, es la que organiza los debates etc...me gustaria saber los pros, que ayer hiciste mención, de este proyecto. ¿Recibirá dinero Ulldecona de la empresa? por la palabras de Lluch, entendemos que no. ¿unos cuántos puestos de trabajo? ¿gas gratis? ¿Porqué en TV3 cuanto hay debates medioambientales por diversos proyectos que se quieren llevar a cabo siempre son los proyectados al Norte de la región? sin ir mas lejos los cables de alta tensión que debían venir de Francia...sin embargo la desastrosa gestión de la centrales nucleares (ver Simpsom) y sus consecuencias no transcienden de la misma manera. El proyecto Castor, simplemente, no existe. Que no expliquen desde Barcelona lo pros, que ellos si que tienen los técnicos para poder hacerlo.

Anònim ha dit...

Vaig vore el ple ahir a la nit per televisio ulldecona. Felicitats, ja era hora que algu parlés clar. Ara només falta que ho explique bé i que cadaú valore i en tregue les seues conclusions. Està clar de que ventatges i inconvenients ni ha en totes les coses. Sobre lo que dia sergi, jo penso que els pros deuen ser els centenars de llocs de treball directes durant la construccio de la planta i els que despues hi haurà allí directes o indirectes. Ple que tinc entés tampoc VInaros rebra diners de l'empresa, simplement els que toquen per l'impost d'obres (que ja son molts) perquè no és un projecte que implique gran cosa mes. El que passa es que els que parlen només són los que se queixen i tothom los dona la veritat absoluta sense questionar res, també los diaris.

Eli

Anònim ha dit...

Eli,

Si vols informar-te molt més sobre el Castor, jo te recomano que entres a http://www.plataformapelsenia.org/
i a http://www.esnips.com/nsdoc/1804e917-4f29-44a8-a52d-193acfc38632/?action=forceDL
Tampoc tenen cap pèrdua les al•legacions en contra del parc eòlic marí, presentades per Javier Balada Ortega, regidor a l’equip de govern de l'Ajuntament de Vinaròs, on reconeix que el Castor serà perjudicial. http://www.esnips.com/doc/e8c51c61-fc0d-4956-8d2e-918429bcd3d4/Alegacions-Balada

Això dels centenars de llocs de treball directes que pot donar el Castor durant la construcció, seran temporals, i després de la construcció del Castor què ? Aquests treballadors i treballadores seran d’aquí o l’empresa els portarà d’altres llocs de l’estat? No és millor generar al territori altres llocs de treball que pugen continuar en el futur?

I els que després hi haurà allí directes tampoc seran tants. Prefereixo molt més el que s’està fent al poble amb la creació de llocs de treball i l’ampliació del polígon Valldepins.

En tot cas no és millor un model de desenvolupament del territori més sostenible, com el que actualment es promou des de l'Ajuntament d'Ulldecona, que el model de desenvolupament del territori associat al Castor?
La gent d’aquí tenim dret a escollir quin model volem. No ens l’han d’imposar des de fora.

Dius que "Vinaròs no rebrà diners de l'empresa". De ben segur que hi haurà més compensacions associades al Castor (obres al port, el polígon industrial nou o ara, després de molts anys, l'anunci de les obres d'ampliació de la plataforma i reordenació d’accessos de la carretera Ulldecona-Vinaròs N-238 (tram Vinaròs-enllaç A7), just la planta terrestre del Castos es vol situar ben a prop d’esta carretera) i, a més, els molts de milions que es cobraran amb l'impost d'obres. I una vegada l’empresa estigui en funcionament, Vinaròs també en cobrarà els impostos de l’IAE i l’IBI, no? Faltaria saber la quantitat total que n’obtindrà l’Ajuntament de Vinaròs.

Si fos tant bo tenir el Castor, perquè l'Ajuntament de Vinaròs el vol dins del seu terme municipal (pels diners i compensacions que en podrà traure) però ben lluny de la ciutat i les urbanitzacions però en canvi més aprop de pobles veïns com Ulldecona, Alcanar i la urbanització del camp de Golf de Sant Jordi?


Núria, crec que actualment ja hi ha un debat seriós i rigorós. Totes les parts estan aportant els seus arguments a favor i en contra. Aquí el que recomano a tots i totes és informar-se’n per tal de tenir un criteri i opinió pròpia sobre el que realment pot significar el Castor. Jo trobo que el Castor no ens portarà cap benefici. La seua implantació perjudicarà el territori.

Mentires, per part del moviment opositor contra el Castor, no en veig. En canvi si que he vist certa manipulació i demagògia per part de les parts interessades en què es faci el Castor.

Núria, dius "No entraré a valorar ara el projecte (que, com tots, té coses dolentes i coses bones)"
Correcte Núria però, tant a mi com segurament a més gent, mos agradaria que des del PSC, tant a nivell d'Ulldecona com a nivell del territori, si que entresseu a valorar-lo i mostresseu una posició clara de cara a tota la ciutadania en un assumpte com aquest, que pot marcar el desenvolupament del territori del Sénia. No una posició com la que teniu ara, ambigua, de ni estar a favor ni estar en contra del Castor. Per a vatros el Castor tindria més coses bones o més coses dolentes?

"sí que m'agradaria que es produís al respecte (sobretot forces polítiques, repeteixo, però també mitjans de comunicació) una reflexió profunda i seriosa, deixant la demagògia de costat, analitzant el projecte real i no allò que uns o altres ens volen vendre, per decidir finalment el què."
Des del PSC d’Ulldecona, o tu mateixa, aquesta reflexió profunda i seriosa respecte al Castor, ja l’heu fet? Si és així, que heu decidit? Quina és la vostra postura respecte al Castor?