diumenge, 14 de desembre del 2008

SUMAR I MULTIPLICAR

Aquesta setmana que acaba hem rebut la visita a Ulldecona, i a altres municipis que formen part de la Taula del Sénia, de la Subdirectora General de Desenvolupament Territorial del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, Rosa Cobo (a la fotografia a l’Arión visitant les oliveres mil.lenàries). L’objecte de la mateixa era la visita als camins que s’han arranjat gràcies al conveni signat amb el Ministeri per la Mancomunitat. En total s’ha millorat 122 km de 26 camins de 24 municipis, amb una inversió total de 3.900.000 euros. Mai havia arribat al nostre territori una inversió tan elevada per arranjar camins. El 2009 la inversió serà la mateixa. És una clara aposta pel territori. Una cosa tan senzilla com arreglar un camí pot millorar de manera notable les condicions de vida de centenars de persones i així s’ha entés ja des d’aquesta Direcció General del MMARM.

Ja que parlo de la Mancomunitat, divendres, per primera vegada vam celebrar l’ assamblea a un dels tres municipis aragonesos que en formen part, a Beseit. Vam aprovar per unanimitat el Pressupost de l’any vinent per un import de 6.225.645 euros. Destaquen noves inversions en camins, en noves tecnologies (Projecte de Georeferenciació i Plan Avanza), tallers i plans ocupacionals, projectes i estudis medioambientals. El treball comú que vam iniciar fa quatre anys ja fa mesos que va començar a donar els seus fruits. Sumant i multiplicant és la manera com aconseguim els objectius, mai restant ni dividint.

I demà dilluns, a Ulldecona, amb suport del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, la Mancomunitat ha organitzat una Jornada per l’Ocupació, que arriba en un moment difícil, però que cal fer. Hem de fer un diagnòstic de la situació per trobar el camí de sortida. Es tracta de posar damunt la taula experiències diverses, compartir iniciatives, sumar esforços i agafar forces perquè iniciarem també en breu un PEMO (Programa d’Experimentació en Programa d’Ocupació) subvencionat pel Ministeri de Treball i Immigració, que permetrà la inserció laboral com a mínim de 26 persones desocupades a tot el territori de la Taula del Sénia. Hem fet molta feina però encara ens en queda molta per endavant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA Núria, voldria preguntarte una cosa respecte el carrer major. Es té previst que es faigue peatonal el carrer major i els carrerons que hi han pel voltant? Crec que quedaría bé, ja que actualment la plaça està molt bé peatonalitzada hi ha molt d'ambient de mares.. i gent q bé a comprar.. I estaria molt bé que es fes desde la plaça Sales i Ferré FIns a l'ajuntament, ja que actualment només i han cotxes malaparcats i està molt malament... I d'aquesta manera crec que el carrer major quedaria en un ambient en molt doci per als visitants.. I als comerciants segur que els i surt més a comte que no pas ara, ja que si es peatonalitza la gent pot anar a passa el rato.. I ells això de peatonalitza no uentenen perquè domés s'ha fet la plaça i si es fa tot segur q dona molt bons resultats.
Esperem que si es fà no es tardigue molt..

I respecte a les llums d'entrada de la Part de Tortosa s'haurien de canviar.. Estan rovelladissimes i fatals..

Bueno Núria ja està si pots contestar aixcò per aquí millor xq l-email no hem funciona
Salutacions

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola anònim,

et contesto per aquí perquè com tampoc sé qui ets, encara que et funciones el correu, no el sabria.

Bé, respecte al carrer Major, la idea és continuar l'obra iniciada de peatonalització de la Plaça. En principi són dos fases d'obres, una la que va des del carrer Sant Jaume - carrer Sants Martirs fins a la Mera, i l'altra des de la Plaça fins a l'Ajuntament.

Actualment s'estan acabant de completar els projectes executius d'obra perquè en una part de la subvenció extraordinària del Fons d'Inversió Municipal del govern espanyol la puguessem fer. Quan tinguessem les xifres exactes del projecte sabrem si en farem només una o les dos al mateix temps. Les obres han d'estar acabades a finals d'any però tenim l'impediment que són Quinquennals al setembre i, per tant, haurem de filar molt prim en los terminis.

El que es contempla és deixar un carril de circulació en un sol sentit, just per a que hi passen els vehicles (cotxes, furgonetes o camionets menuts) i fer les voreres molt més amples per que es pugue passejar en tranquil.litat. De totes maneres, continuarem tenint problemes d'aparcament com ara.

Sobre les llums d'entrada per la part de Tortosa, tens tota la raó. En principi intentarem incloure-ho al pressupost del 2009, si aconseguim quadrar els números !!!
Gràcies per tot.