dimecres, 10 de desembre del 2008

UN DIMECRES ESPECIAL

Tots els Ajuntaments, el d'Ulldecona també, treballem al màxim aquests dies per la convocatòria del Fons d'Inversió Local del Govern central. A Ulldecona ens arribaran una mica més d'1.162.000 euros, molts diners per a inversió en obra pública. Bàsicament els destinarem a urbanització, arranjament i millora de carrers i places, una de les prioritats del Govern municipal, tal com hem repetit en diverses ocasions. Estem fent números, actualitzant projectes ... , però el que sé està clar és que Ulldecona canviarà de cara en els propers mesos.

Avui mateix hem tingut una nova reunió de coordinació amb els tècnics municipals per tal de tenir-ho tot controlat i aprofitar aquesta oportunitat, que alhora és un repte per al món local per la rapidessa amb que ho hem de fer tot i per la quantitat a invertit en alguns casos. Entre aquesta i altres reunions, els seguiment de projectes en marxa (avui s'acaba el termini per presentar ofertes per a l'obra de la Murada de Baix, una de les més importants que iniciarem i acabarem aquesta legislatura), la presentació en roda de premsa dels Pastorets (amb representants de La Passió), el tancament definitiu dels Pressupostos 2009 per poder-los enviar ja al Ple, i mil coses que surten cada dia, tinc temps per recordar que avui és el Dia Internacional dels Drets Humans.

Avui fa 60 anys, el 10 de desembre de 1948, les Nacions Unides van aprovar un document, encara avui vigent, on, en 30 articles, es detallen els drets que té tothom. Educació, salut, treball i llibertats individuals, entre altres. Una Declaració que va bé que recordem de tant en tant, perquè diàriament es converteix en paper mullat arreu del món. Pobressa i esclavitud, fam, violència, analfabetisme, misèria ... conviuen amb la riquesa més ostentosa en molts llocs del planeta, també a casa nostra. A Catalunya el 13% de la població viu per sota del llindar de la pobressa. Per reflexionar-hi, no només avui, sinó tots els dies de l'any.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Núria, escric com a representant, per dir-ho d'alguna manera, del grups ciclista “freeriders falduts”.
El tema sobre el que vull parlar és la proposta de construir un skate park que es un combinat de rampes i salts tant per a monopatí com per a bicicleta.
Ens va arribar l’informació de que l’ajuntament havia acceptat la idea de fer un “Campillo” pagant tota la maquinària al costat del poli vell, que també aprofito per a demanar una mica iniciativa per fer-ho ja que això amb un dia això es pot fer, però com que és sobre xiquets no hi ha tanta prioritat. Tornant al tema d’abans, demano això perquè sempre tenim que fer-ho nosaltres i sempre hi ha algun conflicte amb el propietari de la finca que en un principi ens deixa fer-lo, per això et demano que valoreu la idea, ja que estem en una edat que no tenim molt per fer, el casal jove s’utilitza de guarderia, les nits per Ulldecona no es pot anar a cap lloc si no és una festa important ja que als pubs a partir de certa hora no et deixen estar i som encara massa petits per sortir del poble, agrairia que ho plantegeu, amés no té molt cost i té una bona longevitat ja que es fa de ciment.
Gràcies

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola anònim,

D'entrada dir-te que és una bona proposta i que si que és cert que fa ja uns mesos que n'anem parlant. Quan pugues t'agraïria que em passessis les teues dades de contacte per poder parlar personalment del tema en més detall. M'ho pots enviar a nventura@ulldecona.cat . Moltes gràcies.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

a Ulldecona, de plaça de bous no en fa falta cap, si vols bous ten vas a vinaros, o te la montes al tarrat de casa teua.