dimecres, 4 de març del 2009

DONES VALENTES


La secretària general de la Unió Nacional de Dones Sahrauís, Fatma el Mehdi, ha visitat avui el Parlament de Catalunya, on ens hem reunit amb un grup de diputats/es de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara i de la Comissió sobre els Drets de les Dones per tal d'abordar la situació de la dona al Sàhara i als camps de refugiats. La visita coincideix amb la celebració, el proper dia 8 de març, del Dia Internacional de les Dones.

Fatma el Mehdi ha estat al Parlament en el marc d'un viatge per difondre la situació als camps de refugiats i la seva visió com a mestra i com a secretària general de la Unió Nacional de Dones Sahrauís. Conec bé, i des de fa anys, concretament des del meu primer viatge als campaments saharauis, al 1997, la dura batalla diària que les dones saharauis, de totes les edats, duen a terme des del 1975 per sobreviure. Dones, mares, iaies .. Dones valentes, en definitiva, han tirat endavant un poble en situacions extremes.

En 12 anys els campaments de refugiats saharauis han canviat molt, en tot diria jo. A nivell material i a nivell humà. Res és el mateix. 30 anys de desert passen factura. També per les dones, encara que siguin lluitadores com elles. Serveixi aquesta entrada com a reconeixement a la seva tasca diària en favor de la igualtat i la llibertat de les dones.