dijous, 23 de juliol del 2009

ULLDECONA: VILA AMB PROJECTES


El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha adjudicat avui els 99 MEUR d’ajuts de la sisena convocatòria de la Llei de barris, que beneficiaran els projectes presentats per 26 municipis. Aquesta convocatòria marca l’inici d’una nova etapa en el desplegament de la Llei, dividint els ajuts en tres línies d’actuació. Una d'aquestes línies és la de "Viles amb projectes", en el marc del qual s’impulsaran programes de regeneració integral en municipis de menys de 10.000 habitants. S'han concedit, en aquesta línia, un total de 43,03 milions d'euros per als 15 projectes triats. El percentatge de finançament dels projectes arribarà fins a un màxim del 75% del cost. Una d'aquestes viles amb projectes és Ulldecona, que rebrà 3'48 milions d'euros. No cal dir-vos que avui estic especialment contenta per aquesta noticia que estàvem esperant des de fa uns dies i que m'ha confirmat fa poca estona el Conseller Nadal.

El projecte global que hem presentat des de l'Ajuntament porta per títol Pla Integral del Nucli Antic: Ulldecona segle XIX. Es tracta d'un ambiciòs projecte de regeneració del nucli antic, molt abandonat els darrers vint anys i on hem començat a actuar seriosament amb les obres a la Murada de Dalt, Murada de Baix o carrer Major i Plaça de l'Esglèsia. A banda de la urbanització de carrers, el projecte inclou la millora de jardins i places, canvis d'enllument públic i soterrament de cablejat, actuacions en xarxa de telecomunicacions i noves tecnologies, equipaments com l'Arxiu Municipal o la biblioteca, tallers de formació per a la gent gran, amplicació serveis de l'Espai de Respir i desenes d'altres actuacins que cambiaran a millor el nostre municipi. Serà una inversió històrica fruit del treball conjunt entre administracions.

És una gran notícia i un reconeixement a la tasca de govern, a la il.lusió que hem posat des del primer dia que estem a l'Ajuntament per tal de transformar el poble i de millorar les condicions de vida i els serveis dels qui hi vivim. Un veritable regal que ens obliga ara encara més a treballar intensament per continuar la tasca que estem portant a terme des de l'any 2003.