divendres, 10 de juliol del 2009

UN CAP PER AL PRESENT I FUTUR


Avui és un dia molt important per a Ulldecona. La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat el nou Centre d'Assistència Primària. La construcció del nou CAP ha suposat una inversió de quasi tres milions d'euros finançats al 100% per la Generalitat de Catalunya després que l'Ajuntament fes la cessió dels terrenys. Les instal.lacions són magnífiques: grans,
lluminoses i funcionals. No exagero si dic que tothom ha quedat bocabadat.

Es tracta d'un equipament de present i futur per a Ulldecona, un equipament que ens permetrà millorar l'assistència sanitària al nostre poble, una prioritat per la qual treballem tant des de la Generalitat com des del govern municipal. Tenim reptes per davant, molts, i avui és un bon dia per recordar-los, com la incorporació de noves especialitats, com la millora de l'assistència als consultoris dels barris, com la mobilitat … molts reptes que segur que a poc a poc, amb treball diari, amb esforç, anirem aconseguint.

Però, també és hora avui de valorar el camí que ens ha dut fins aquí i tot allò que hem anat aconseguint, és moment de valorar l'esforç que s'ha fet, de valorar les millores i reconèixer l'avanç que hem viscut els darrers anys. Un esforç que respon al convenciment que cal apostar pel nostre sistema sanitari, un bon sistema, dels més avançats a nivell europeu, que ens permet rebre una bona atenció i del que podem estar-ne satisfets. Això no vol dir que ja està tot fet i que tot és una maravella, no, però és de justícia reconèixer les notables millores aconseguides en els darrers 25 anys. Hem de saber-ho valorar per ser conscients d'allò que tenim, d'allò pel que val la pena lluitar no només per aconseguir-ho, sinó també, sobretot, per mantenir-ho.

El nou CAP és un altre compromís complert, fruit de la voluntat del govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament d'Ulldecona de continuar avançant en la qualitat de l'atenció sanitària per millorar alhora la qualitat de vida de tots els nostres veïns I veïnes.