dijous, 27 d’agost del 2009

FALTEN 9 DIES PER A QUINQUENNALS


A poc a poc van aproximant-se les Quinquennals. Demà, sense anar més lluny, es farà ja la inauguració de les exposicions que us vaig enumerar fa uns dies. El cap de setmana hi ha actes importants també com el concert dels 25 anys de música falduda i la Fira de Caça. Avui però, us parlaré de tot un seguit de recorreguts i excursions que es poden fer durant la setmana de festes i que ens ajudaran a conèixer el nostre entorn més proper.

El dilluns dia 7 hi ha programada una excursió per la Ruta de la Sal, que tindrà una durada aproximada de quatre hores i mitja. En total són 16’2 km per la Serralada del Montsià. El dimarts dia 8, la tradicional Diada de la Bicicleta, una de les activitats més concorregudes de festes, organitzada des de fa 20 anys. Cal agraïr la col.laboració de l’Associació de les Mestresses de Casa. Un any més, la sortida és fins a les Ventalles, un recorregut pla i adequat per a fer-lo en família. El mateix dia, es farà jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i visites guiades a les pintures de l’Abric I, prèvia reserva a l’Oficina de Turisme.

Dimecres, dia 9, hem organitzat una visita guiada al nucli antic, amb guiatge per adults i monitors per als xiquets i xiquetes que hi vulguen participar. Després hi haurà un tast d’oli gentilesa de la Fleca Feliu i l’Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona i també granissat de calmant gentilesa de Vins Pomada i Restaurant l’Antic Molí. És l’ocasió per conèixer el passat del nostre poble, conèixer la importància de cases, carrers i places per on passem cada dia sense pensar el temps que fa que són allí i el paper que han jugat al llarg de la història. Dijous, dia 10, com sempre, el Centre Cultural Recreatiu organitza la Diada del Castell, amb excursió a peu i visita guiada pel recinte, també per a grans i menuts. La comanadora és enguany Mari Carmen Cucala. I, el divendres 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, l’itinerari serà un “Recorregut pel Carlisme del segle XIX a Ulldecona”, organitzat pel Centre d’Estudis d’Ulldecona. El dissabte 12 hi torna haver una segona oportunitat per visitar el nucli antic i el diumenge 13, darrer dia de festes, diada de la paella a l’Ermita, de nou, jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.

En definitiva, un programa molt complet per conèixer més a fons la nostra història i disfrutar del llegat que ens han deixat els nostres avantpassats al llarg del temps.