dimarts, 8 de setembre del 2009

263 PARELLES AL BALL DE MANTONS


Estem ja a l'equador de les Quinquennals i, de moment, han estat tot un èxit de participació en els actes i de visitants, dia a dia. L'últim rècord el vam viure ahir a la nit, en el Ball de Mantons. 263 parelles de balladors i balladores van sortir a la Plaça (és un dir, perquè vam omplir el carrer Major quasi de punta a punta) a moure's a ritme de jota, interpretada per la Banda de Música d'Ulldecona. Per a mi, el millor acte de festes, el més espectacular. Gent de totes les edats vestits amb els tradicionals tratjes i disfrutant junts d'un ball únic arreu del país, digne de ser reconegut com a tal. Mantons i arrecades centenaris llueixen en una nit màgica en que Ulldecona s'omple de visitants i els falduts i faldudes ens sentim orgullosos d'haver mantingut aquest tradicional ball. Personalment feia ja sis anys que no ballava i m'ho vaig passar molt bé. Felicitats a tots i totes, va ser una nit molt especial que es recordarà per molts i molts anys.

Els balls, la carpa, els bous, la bicicletada, i també avui la presentació del llibre "Ulldecona", han estat un èxit rotund de participació. En aquest darrer cas, 200 persones han omplert la Casa de Cultura per conèixer de primera mà una novetat d'Onada Edicions, que a partir d'ara podeu trobar ja a les llibreries. Esperem que la meitat que queda de Quinquennals sigue igual que els dies passats.

Però, com tot no és perfecte, hem de lamentar l'actitud d'alguns, joves i grans, que no respecten a res ni ningú i han fet destrosses als carrers o d'aquells que no fan cas de les indicacions i aparquen on no toca o circulen per on no es pot passar (amb el perill que això comporta). Realment a més d'un els falta una lliçó d'educació i civisme.