dijous, 29 d’octubre del 2009

CAL SEGUIR TREBALLANT, CAL SEGUIR INVERTINT


Continua avui el Ple del Parlament que vam començar ahir al matí i que va servir en bona mesura per visualitzar a la resta de Catalunya, el problema que generarà a les Terres de l'Ebre, de confirmar-se, el tancament de la planta de Lear a Roquetes. A banda de les preguntes durant la sessió de control al govern, al President, i la que jo mateixa vaig fer a la Consellera Serna, els diputats i diputades ebrencs dels grups que donem suport al Govern vam tenir dos reunions al respecte, amb la pròpia Consellera de Treball, Mar Serna, i amb el Conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet.

És conegut l’esforç inversor que la Generalitat està fent a nivell territorial. Actualement el govern està invertint a l'Ebre per valor de 2.913 euros per càpita, per sobre de la mitjana catalana, situada en 2.400. I és estrictament necessari que es continuï amb aquest ritme inversor per tal de dissipar les inquietuds pel present i futur de les Terres de l’Ebre i agilitzar el necessari i urgent rellançament industrial de tot el territori. En aquest sentit, estem satisfets de la ràpida resposta del govern, anunciant ja ahir el propi President Montilla, l’ampliació a totes les Terres de l’Ebre del Pla de Dinamització Comarcal, que fins ara només afectava a la Terra Alta.

La planta de Lear és la planta industrial més important del territori –fa més de deu anys oferia feina directa a més de 1000 persones- i, per tant, un cop duríssim al teixit econòmic i un cop psicològic per a la resta de sectors productius de les comarques de l’Ebre. Però, a darrera de totes aquestes xifres, darrera de l'ERO, hi ha un drama personal i familiar per a més de 500 homes i dones, treballadores i treballadors que, en molts casos, han dedicat 20 o fins a 30 anys a l’empresa. Són persones, molts matrimonis, en la majoria dels casos entre 45 i 55 anys, que veuen difícil la seva reocupació en el mercat laboral. Com ja els vam trasmetre a ells personalment, tenen tot el nostre suport i el nostre recolzament en la lluita per la legítima defensa dels seus llocs de treball.

La negociació entre Lear i el comitè d’empresa de la planta de Roquetes ja ha començat. Serà una negociació llarga i difícil, però tenim la seguretat que el Departament de Treball, tal com ahir va dir la Consellera, vetllarà pels treballadors i treballadores i no estalviarà esforços en aquest sentit.