divendres, 16 d’octubre del 2009

UFF, QUIN DIA !

Està a punt d'acabar un dia que per a mi ha estat llarg i intens, però profitòs en molts aspectes. He tingut a l'Ajuntament, reunió de coordinació i planificació amb les responsables de l'Escola Taller la Ferradura, després reunió ordinària de l'Institut Municipal d'Esports i de l'Institut Municipal de Cultura, seguidament, comissió informativa i, finalment, a les dos, ple extraodinari, amb tres punts importantíssims a l'ordre del dia. Hem aprovat una modifició del contracte de les obres d'urbanització de la Murada de Baix, l'annex al pla econòmica-financer, període 2009-20015 aprovat el passat 6 de juliol, per tal d'incorporar-li, bàsicament majors ingressos per la subvenció de la Llei de Barris, i l'adjudicació a la Banda del contracte de gestió de les activitats educatives musicals a l'Escola de Música d'Ulldecona. Entre unes coses i les altres, quarts de quatre.


A les sis hem fet l'obertura de les Jornades d'Agrobiologia, Paisatge i Patrimoni, amb la intervenció de Manel Ollé, escriptor i professor de l'IES Joaquim Bau de Tortosa. Seguidament, entrega de premis del concurs de Disseny de l'etiqueta del vi ecològic d'Ulldecona, (que ha guanyat Núria Itarte amb el nom Milenium i una etiqueta senzilla i elegant), inauguració de diverses exposicions, i cap a l'Institut. S'ha fet ja l'acte de clausura del 40è aniversari de l'IES Manuel Sales i Ferré. Com a curiositat, comentar que hem coincidit tots els alcaldes/es d'Ulldecona des de l'any 69 fins avui: Geroni Castell (69-79), Jaume Antich (79-82, 83-95, 04-06), Pio Puig (82-83), Lluc Raga (95-2003), Josep Lluís Millan (2003-04, 07-08) i jo mateixa (2006-2007 i des de l'11 d'octubre del 2008 fins avui). Hem repassat la història de l'Institut coincidint en la posada en valor del paper del professorat no només en l'àmbit educatiu sinó també en la part de construcció de societat. La seua dedicació, esforç, treball, i sacrifici en alguns casos, com també el de la resta de la comunitat educativa, ha estat fonamental a Ulldecona per afrontar la gestió d'un augment de població importantíssim en els darrers anys, entre altres aspectes. L'acte l'ha tancat la Banda de Música d'Ulldecona però abans hem tingut ocasió d'escoltar les sempre sàvies paraules del professor José Còrdoba, pintor, escultor i ex director del centre.

I, demà més, a les deu comencen les Jornades d'olivicultura ecològica, el mercat agrobiològic i artesanal, l'exposició de vehicles d'època, cursos de cuina, degustacions gastronòmiques, excursions ... Consulteu aquí el programa. Bon cap de setmana i BONES FESTES DE SANT LLUC !!!