dimecres, 17 de febrer del 2010

1'2 MILIONS D'EUROS PER CONSERVAR OLIVERES MIL.LENÀRIES


Notícia publicada al Diari El Punt, avui dimecres, 17 de febrer.

El Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí ha aprovat el projecte de l'Associació Territori del Sénia de protecció i conservació de les oliveres mil·lenàries. A través d'aquest projecte, les oliveres mil·lenàries seran l'objecte d'una subvenció d'1,2 milions d'euros que serviran per valorar els més de 4.000 arbres monumentals que encara es conserven. Actualment hi ha quatre elaboradors d'oli d'oliveres mil·lenàries, que aquesta campanya han produït més de 3.000 ampolles de mig litre, que es comercialitzen a uns 15 euros.

La subvenció del Ministeri permetrà dur a terme tots els processos necessaris per millorar la producció, la recol·lecció, l'envasament i la promoció de l'oli de les oliveres monumentals (amb un perímetre de més de 3,5 metres). Per aconseguir aquests objectius es faran estudis dels olis que es comercialitzen actualment, dels mercats a què es dirigeixen i de les mesures mediambientals necessàries per garantir-ne el futur com a patrimoni natural i com a un producte alimentari d'extraordinària qualitat. També es faran actuacions de conservació d'exemplars concrets i el seu entorn i de diferents mètodes per controlar les plagues.

La promoció de les oliveres mil·lenàries del territori de la Taula del Sénia és un dels projectes pilot que ha aprovat l'estat dintre del programa per afavorir el medi rural i la seua diversificació econòmica.