divendres, 2 de juliol del 2010

CONTINUEM MILLORANT


El Conseller de PTOP, Joaquim Nadal, ha visitat aquest matí les obres de la carretera T-331, Ulldecona-Vinallop, ja pràcticament finalitzades. Després que l'any 2007 comencessim a estudiar seriosament de la necessitat de millorar i ampliar la carretera, avui és una realitat, gràcies a la sensibilitat i l'esforç de la Generalitat. Avui tenim una carretera digna que comunica el Baix Ebre i el Montsià i l'uneix amb millors condicions amb el nord de la Comunitat Valenciana.

Les obres han consistit a millorar el traçat eliminant revolts perillosos i canvis de rasant, fer més ampla la calçada, passant de 6 metres a 9, i construir la variant de les Ventalles, a Ulldecona, i Santa Bàrbara. La inversió, que ha estat de 21,6 milions d'euros, va començar l'estiu del 2008 i ha permès introduir millores llargament reivindicades per veïns i ajuntaments de la zona en una carretera per on diàriament circulen uns 5.700 vehicles, al tram entre Vinallop i Santa Bàrbara, i uns 3.500 des d'aquesta última població fins a Ulldecona, passant per Godall, la Galera i Freginals. Un 10% de tot aquest trànsit correspon a vehicles pesants i un % molt elevat també a tractors i vehicles agrícoles que dificulten la fluidesa del trànsit, per això els camins de servei que s'han construït.


No es tracta de fer carreteres per fer carreteres. La necessitat hi era i prova de com millora aquesta infraestructura la nostra vida diària, per exemple, la trobem en l'escurçament del temps del trajecte entre Ulldecona i Tortosa. Les persones que vagin a treballar o a estudiar diàriament, guanyaran temps. Sobretot però, vull destacar l'escurçament del temps que els veïns i veïnes d'Ulldecona tardarem en arribar a l'Hospital. En una situació d'urgència, aquest temps pot salvar vides. Un altre aspecte destacable és la seguretat. Més de 50 accidents en deu anys, amb deu víctimes mortals. Ara tenim una carretera més segura, amb vies de servei, amb menys creuaments, que sense dubte evitaran accidents. D'aquí la necessitat de tenir arreu unes infraestructures dignes, d'aquí la necessitat d'equilibrar el territori. Anem pas a pas i el govern de la Generalitat, amb una forta inversió i un gran esforç, està està aconseguint transformar el país per millorar-ne les condicions de vida dels seus ciutadans. D'aquí el perquè és important fer una carretera.