dissabte, 10 de juliol del 2010

VOLEM TOT L'ESTATUT


Que ningú s'enganyi, ni despistats ni intencionats, d'aquí o d'allà, això no és una lluita contra ningú, això és un crit en defensa de l'Estatut, del text que vam votar milers de catalans i catalanes després que el Parlament de Catalunya, el Congrès dels Diputats i el Senat, li donessin el seu suport per àmplia majoria. Poc temps després d'aquell esforç col.lectiu per millorar i ampliar el nostre autogovern, el PP va presentar un recurs davant el TC sobre el que ara, quatre anys després, deu jutjes, alguns d'ells amb el mandat caducat, s'han atrevit a pronunciar.

Avui a Barcelona direm ben fort que volem tot l'Estatut, al costat del President Montilla, amb els representants de les màximes institucions del país, dels sindicats, dels partits polítics, de les entitats i de la societat civil. Darrera la senyera mostrarem la màxima unitat i fermesa en defensa d'un text que ens acosta una mica més a un estat federal contra els que molts encara es resisteixen. Espanya és plural com Catalunya és plural i el federalisme és la solució als nostres problemes d'encaix. Però avui els catalans i catalanes, partidaris d'un o altre camí per afrontar el futur, avançarem junts.

Us recomano en aquest sentit una entrada al blog del DonAire,"El meu lema", que comença així: "Federalistes mosquejats, independentistes antiestatut, autonomistes amb crisi de fe, magrebins integrats, apòstols de la lletra petita, portaveus del desencís, gallegs a la recerca d'un altra Espanya, turistes que passaven per allà, populars indignats, ecologistes, filòlegs, taxidermistes, professors de dança africana, dissenyadors de webs... La meitat del país més u seran a Barcelona el 10 de juliol per a fer públic el seu enuig. Cada mosqueig és personal i intransferible. Cada raó és una raó més. Benvinguda sigui"