dijous, 30 de setembre del 2010

PONT ENTRE SANT JAUME I DELTEBRE. YOUTUBE



Avui ha estat un gran dia per a les Terres de l'Ebre. Sovint abusem de l'adjectiu històric, però en aquest cas, toca. El president de la Generalitat, José Montilla, ha tancat una vella reivindicació amb l’acte oficial de posada en servei del nou Pont de l’Ebre, conegut com ‘Lo Passador’, que connecta directament les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja a través del riu.

El nou pont, de 250 metres de longitud i una amplada de 19,3 metres, permetrà els ciutadans de les Terres de l’Ebre estalviar-se un recorregut de 20 kilòmetres a través de la N-340 travessant Amposta, que fins ara era l’única via terrestre entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. El nou pont serà també una alternativa al pas en transbordador a través del riu. Un dia molt important, ple d'il.lusions, un sommi fet realitat per a milers de persones. No exagero, us ho ben asseguro, hi ha hagut moltes llàgrimes, molts records, molta emoció.

La construcció de ‘Lo Passador’ ha suposat una inversió de 17,9 milions d’euros. Comptarà amb dos carrils per la circulació de vehicles, un d’anada i un de tornada, així com un ampli passeig per vianants, un carril bici i una zona de descans. El nou pont permetrà millorar la mobilitat en el context del Delta, i s’inscriu en el marc del projecte global de l’Anella del Delta, que està inclòs en el Pacte Nacional per a les Infraestructures aprovat en aquesta legislatura.

1 comentaris:

Joaquin ha dit...

No tot han de ser noticies com la d'ahir. Aquesta és UNA GRAN NOTICIA tant com la mateixa infraestructura, que, és reconegui o no, ha vingut de la mà de la conselleria del Sr. Nadal i el president Montilla.
Atès com va això de la política, i tenint en compte els socis de govern ( sobre tot Esquerra ) el penjament de medalles és totalment justificat i merescut.