dissabte, 23 d’octubre del 2010

L'HOSPITAL DEL SEGLE XXI


La Consellera de Salut, Marina Geli, va visitar ahir de nou les Terres de l'Ebre, en aquest cas per visitar les obres del CAP de l'Aldea i també per presentar el projecte guanyador del concurs d'idees del nou Hospital de les Terres de l'Ebre. Ella diu que els hospitals són les catedrals del segle XXI, per l'ús i la funció social que fan. I és cert que al nostre territori ens fa falta un hospital modern i preparat per a l'excel.lència. El Verge de la Cinta té ja 35 anys i, tot i les inversions fetes els darrers anys (ara s'ha remodelat els quiròfans, per exemple) té algunes mancances importants que cal resoldre. Com a curiositat, a l'HVC treballen més de 800 persones de les més de 3000 que el sector sanitari té ocupades a les nostres quatre comarques i el seu pressupost ordinari és de 80 milions d'euros.

L’equip format per Silvia Barbera, Esteve Bonell i Josep Ma Gil seran les encarregats ara de redactar el projecte constructiu i el 2015 el nou Hospital estarà en funcionament. El total de la inversió prevista s'aproxima als 134 milions d'euros. El nou centre tindrà 287 llits, 236 dels quals són d’aguts, 15 de psiquiatria i 28 de cures intensives. La Consellera va fer també referència a la necessitat d'accelerar les converses amb la Comunitat Valenciana per tal de signar l'acord per que els ciutadans de les dos bandes del riu Sénia puguem disposar a un lloc o altre d'atenció sanitària, urgent o no urgent. És un altre dels temes en matèria sanitària que s'estan començant a resoldre.


Els darrers quatre anys s'han fet invesions importants en matèria de salut: l'ampliació de l'hospital de Jesús amb l'accelerador lineal i els tractaments de pacients amb càncer, la remodelació de l'HVC que comentava abans, el nou hospital del Montsià, CAP's com el d'Ulldecona, consultoris mèdics ...

L'aposta pel nou Hospital de l'Ebre és fruit del convenciment que cal millorar totes les infraestructures del nostre territori, les sanitàries, les educatives, la xarxa de comunicació .... Les Terres de l'Ebre ens havíem quedat enrera i ara estem recuperant el temps perdut. Cal continuar avançant per aquest camí.