dilluns, 19 de setembre del 2011

Els primers 100 dies de govern municipal i el conte dels 3 sobres


Recupero l'activitat del blog en aquest inici del nou curs 2011-2012 el dia en que es compleixen just 100 dies de treball dels nous governs municipals. A Ulldecona PP-CIU i UGI impulsaven un pacte per fer fora del govern municipal la llista més votada en les darreres eleccions municipals, la del PSC. Al llarg d'aquesta setmana entraré més detalladament a fer el balanç d'aquests 100 primers dies que ja hem presentat en roda de premsa, avui però, us conto un conte que fa pocs mesos reproduïa Mayor Zaragoza en un article al diari El País. Diu així:

 “Un polític, en el moment del seu relleu, va donar tres sobres al seu substitut, tot dient-li que quan estigués molt apurat els anés obrint per ordre. 1, 2 i 3. El seu contingut li podria ser de gran utilitat per orientar-lo en com afrontar cada situació.

L'exercici del poder té les seves complicacions i, passat un temps, el successor es trobà davant d'un seguit de problemes per als quals no veia solució, així que va decidir obrir el primer sobre i va trobar-hi a dins una nota que deia: "Parli malament de mi. Jo tinc la culpa de tot". Encara que no li va agradar massa el consell el va posar en pràctica; amb molt bons resultats.

 Al cap d'uns mesos les coses tornaven a complicar-se i va decidir obrir el segon sobre: "Amb les estructures actuals no es pot fer res. Faci canvis" . I va començar a fer una reforma estructural, potser no massa important, però que li va aportar una millor imatge davant del poble. 

Al cap d'un temps, però, va arribar a un punt, en què aquestes reformes no van ser suficients i va haver d'obrir el tercer sobre, malgrat saber que era el darrer recurs de què disposava. La nota posava: "Comenci a escriure els tres sobres pel seu successor. El seu relleu és imminent. "

A Ulldecona ens trobem actualment en el moment immediatament després d'obrir el primer sobre. Quan un no té arguments per defensar la seva gestió, el més fàcil  és atacar i desacreditar qui té al davant. Però la realitat és tossuda i cada vegada ens valen menys excuses, volem un govern que doni resposta i solucions als problemes i no que invente problemes on no n'hi ha. El temps passa i de moment ja portem 100 dies.